• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta mislite, koliko košta ova slika?

Izvor MONDO/Tanjug

Red žutog, red narandžastog, opet red žutog, cena - više od 30 miliona dolara!

Dve slike američkog umetnika Marka Rotka, koje su bile u vlasništvu naslednice kompanije "Listerine", Rejčel "Bani" Melon, prodate su za 76 miliona dolara na aukciji održanoj u Njujorku.

Slika "Bez naslova (Žuto, Naradžasto, Žuto, Svetlo naradžasto)" iz 1955. odneta je za 36,5 miliona dolara, a slika "Bez naslova", nastala 15 godina kasnije, za nešto manje od 40 miliona dolara, saopštila je kuća Sotbi, koja je bila organizator licitacije.

Trenutni rekord za jedno Rotkovo delo iznosi 86,8 miliona dolara, sumu koju je postigla slika "Naradžasto, Crveno, Žuto".

Drugi predmeti iz kolekcije Melon, uključujući nameštaj i nakit, biće ponuđeni na aukciji krajem novembra na kojoj se očekuje da premaše svotu od 100 miliona dolara.

Prihod od aukcija namenjen je Lambert Fondaciji koja pomaže biblioteku u Virdžiniji u kojoj se čuvaju retke knjige posvećene pejizažnom dizajnu, hortikulturi i prirodnjačkoj istoriji.

Rejčel Melon, čiji je otac osnovao čuvenu kompaniju "Listerin" za proizvodnju tečnosti za ispiranje usta, umrla je prošlog marta u 103. godini. Bila je botaničar amater. Dizajnirala je jedan od vrtova u Beloj kući kojem je dala ime svoje prijateljice i nekadašnje prve dame Amerike, Žakline Kenedi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vrbaslija

Bolest kod Amera je bas uzela maha!

Assassin1991

Idem da slikam...

m

Tuga...

SERIJE