• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zgrade nazidali, Beogradu dug nisu platili

Izvor Fonet

Dug nesavesnih investitora prema Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, na ime naknade za uređenje građevinskog zemljišta, iznosi više od 200 miliona evra.

Direktor Direkcije Branislav Popović kaže za "Večernje novosti" da ugovori koje su potpisali sa gradom toliko su jasni i jaki da investitori u svakom slučaju moraju da izmire obaveze.

Njima se samo nagomilavaju kamate. Mi imamo razne pravne metode naplate, od suda pa do toga da se ne mogu upisati u katastar. Više na njihovo ime neće moći ni od nadležnih institucija da dobiju građevinsku i upotrebnu dozvolu, istakao je Popović.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, Direkcija je napravila preglede svih lokacija koje su utužene, a za koje nisu donete pravosnažne sudske presude.

Obilaskom 970 lokacija došli smo do poražavajućih rezultata da je 95 odsto objekata završeno i useljeno, te se lako zaključuje da je novac umesto u gradsku kasu otišao u privatne ruke. kazao je Vesić.

On je istaklao da će grad još jednom pozvati sve investitore da izmire svoje obaveze, ili da vrate zemljište koje su dobili putem licitacije ili davanjem u zakup.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

XIII

Tako i ja mogu da gradim zgrade! Radnici rade na crno, zemljište ne platim, svaki stan prodam po 3-4 puta, poreze ne plaćam i očas posla sam uspešni građevinski preduzetnik! Može li neko iz države da mi da kredit da započnem biznis? PS Voleo bih da ta banka propadne pa da i taj kredit ne moram da vraćam! Hvala

special image