• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubi nas kriza: Gica nestaje sa slavske trpeze

Izvor mondo.rs

Finansijska kriza u Srbiji dovela je do velikog pada prometa pečenjara u Srbiji tokom najunosnijeg perioda - sezone slava.

Vlasnici pečenjara kažu za "Novosti" da jagnjetine i prasetine ima dovoljno i to po starim cenama, ali promet je duplo manji od uobičajenog za isti period prošle godine.

"Nema više sezone slava! Nekada smo za jedan uobičajen radni dan prodavali onoliko pečenja koliko sada za Đurđic. Promet je deset puta manji nego prošle godine. Ljudi se češće odlučuju za roštilj, duplo je jeftiniji, a u kilogramu ga ima više", kaže Desa Veljović, radnica pečenjare "Uranak" na Zelenom vencu.

Slično je i na drugim mestima.

"Slave već polako prolaze, a naš promet je za 60 odsto manji nego prošle godine", priča Miladin Marković, radnik pečenjare "Šapec".

"Nekada je najmanja porudžbina za slavu bila šest kilograma, a sada smatramo dobrim pazarom ako imamo bar jednu takvu porudžbinu. Ljudi kupuju kilogram ili dva, čisto da na trpezi imaju pečenje", kaže Marković.

Vlasnici pečenjara tvrde da im je promet pao i zbog akcija u supermarketima gde mnoge porodice kupuju sveže meso pa se snalaze za pečenje.

Ipak ima i onih vlasnika pečenjara koji zadovoljno trljaju ruke, a kažu da je za dobru prodaju zaslužan kvalitet mesa i iskustvo u tom poslu.

"Cene nismo menjali od početka godine, ali uprkos svemu prodaja dobro ide. Naša pečenjara postoji pet decenija i uspeli smo da održimo kvalitet na visokom nivou, pa za nas još nema krize", zaključuje Miša Tanasković, vlasnik pečenjara "Baralić".

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hhmmm...

ovaj sto meni pece prase za slavu mi rece da ove godine nece moci da mi isece prase na komade, jer nema vremena od guzve,nikad navala nije bila veca,tako mi rece,pa nek neko sada objasni ko je ovde lud.... cudno..

ziveo progres

Kakp ko, bio sam na 10 slava svuda je bilo standardno prasetona i jagnjetina, pa moze da se bira.

Aleksandar

Ovoje za ovu krizu sve država kriva ja neradim nigde sam radim u nadnici ponekad kadme neko zovne ali toje samo za teško preživljavanje ja slavim 21 u petak aranđelovdan toje posni dan kupijosam ribu za oba dana nisam mogo da kupim prase za drugi dan šta ja mogu iz da radim iz ovese kože u drugu nemože

special image