• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žarko Laušević: Pozorište se naglo utišalo

Izvor mondo.rs

Poznatog glumca jako je pogodila smrt srpskog teatrologa i književnika Jovana Ćirilova.

Vest da je Jovan Ćirilov preminuo, odjeknula je u pozorišnim krugovima poput bombe. Veliki teatrolog, "dobri duh" Bitef festivala i pozorišta uopšte, otišao je nadamo se na neko bolje mesto.

Ćirilov je preminuo u nedelju 16. novembra, a komemoracija povodom njegove smrti biće održana u sredu u Skupštini grada Beograda u 11.30 sati. Sahrana je zakazana za 14.30, u četvrtak na Novom groblju.

Kako kažu iz Bitef teatra, telegrami i pisma saučešće stižu iz sata u sat. Mnoge zaposlene, posebno su rastužile reči našeg legendarnog glumca Žarka Lauševića.

"Kao što nas sat neumitnošću odvaja stalno od vremena sadašnjeg, znamo i da je naše ovozemaljsko bitisanje limitirano i svesni smo slabosti naših tela da se ikako mogu odupreti toj činjenici. Ali, uvek boli. Mnogo. Sad boli više nego obično. Kao da se pozorište naglo smanjilo. Utišalo. Slabiji smo za jednog od najhrabrijih i najozbiljnijih pozorištnika u istoriji ovih prostora. Treba se setiti šta je Jovan sve stigao da uradi, osmisli, organizuje, progovori, promoviše, oplemeni, osveži, ustanovi, napiše, prokomentariše, prevede, prepeva, preporuči, kritikuje, sakupi, objavi, gde da stigne, šta da istrpi, koga da dovede, kome da se suprotstavi, kud da nas vodi i kojim svetlom da nas ogreje tamo…A, uvek sa gospodskom merom uzdržanosti, ukusa i ponosa…To ne smemo zaboraviti. Imao se rašta i roditi…

Večna mu slava!"

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

RIP Jovan Cirilov.

SERIJE