Evo zašto su Holanđani ljuti na Živkovića

Autor:

Holandski list "De Telegraf" otkrio zašto je talentovani fudbaler srpskog porekla izbačen iz omladinske selekcije "lala".

11
A- A A+

Odluka selektora U-19 reprezentacije Holandije, Arona Vintera, da prošlog vikenda pošalje kući Rišaira Živkovića izazvala je veliku pažnju. Nisu objašnjeni detalji te odluke, već je samo obrazložena "nedisciplinom".

Perspektivni fudbaler Ajaksa, rođen 1996. godine u holandskom Asenu, napustio je bazu, a u utorak su holandski novinari saznali šta je iziritiralo Vintera:

Prema pisanju lista De Telegraf, Rišairo Živković je poslat kući iz reprezentacije zato što je konstantno kasnio na treninge i sastanke ekipe.

Podsetimo, holandski selektor rekao je da je perspektivni centarfor propustio nekoliko prilika da popravi utisak o sebi i svom ponašanju, ali da ih nije iskoristio.

Mladi Rišairo još nije odlučio za koju će seniorsku reprezentaciju nastupiti, iako je prethodnih dana dovedeno u pitanje da li će Holanđani i ubuduće računati s njim. Podsetimo da može da nastupa i za srpsku selekciju, kao i za BiH, jer je tokom odrastanja svakog leta odlazio u Derventu, odakle mu je majka.

Povezano

Sve vesti