• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi problemi s Albanijom - sad oko lekova

Izvor Beta

Srbija najavljuje kontramere na odluku Albanije da ne uvozi lekove koji nisu registrovani u EU.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Bojana Todorović izjavila je danas da će Srbija preduzeti kontramere, ako Albanija ne povuče odredbu iz zakona da balkanske zemlje pre izvoza lekova moraju prvo da ih registruju u Evropskoj uniji (EU).

Ona je, saopštava Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, kazala da Srbija iz Albanije još nije dobila odgovor na pitanje zašto pravilo o registraciji lekova važi samo za balkanske zemlje i naglasila da očekuje da će dogovor uskoro biti postignut.

"Taj albanski zakon se primenjuje od septembra, ali puna primena počinje 1. marta. Taj rok je veoma kratak za registraciju u EU, i nije izvesno da će naše fabrike moći da lekove registruju u tom roku", kazala je Todorovićeva.

Ona je naglasila da je već stupljeno u kontakt s nadležnim albanskim ministarstvom, sa izvoznicima lekova iz Srbije, ali i s predstavnicima Makedonije i BiH, koji su ovom merom pogođeni.

Todorovićeva je kazala da je veoma čudno što Albanija diskriminiše samo balkanske zemlje, koje su i potpisnice Sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA), i naglasila da je EU obaveštena o sporu s lekovima, i da pruža podršku Srbiji, BiH i Makedoniji da što pre reše problem i zaštite svoje izvoznike.

Prema njenim rečima, ovo nije prvi spor u Cefti i Srbija je i ranije imala problema sa izvozom pšenice i brašna u Makedoniju, a i sa BiH još ima nerešenih sporova.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rodoljub

Voleo bih da vidim kakve kontramere ce, kao reciprocitet, preduzeti nasa, od strane Albanaca ponizena i osramocena vlada. Ima li u toj vladi bar malo dostojanstva i hrabrosti da se ovim primitivcima i nevaspitanim americkim marionetama uzvrati onako kako zasluzuju. Ja sumnjam da je srpska vlada sposobna za to.

special image