• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od januara gubitaši neće moći da isplaćuju plate

Izvor MONDO/Agencije

Ministar finansija izjavio da od 1. janura javna preduzeća koja ostvaruju gubitke neće moći da isplaćuju plate - u budžetu će postojati neki rezervni nivo plata ali da to nikako neće biti iznosi zarada koji danas primaju zaposleni.

"Javna preduzeća imaju plate koje su 20 do 30 opsto veće od prosečnih plata u javnom sektoru a veće su i od plata u privredi. Prema tome, ta anomalija da javna preduzeća prave gubitke a isplaćuju plate koje su znatno više od onih u celoj privredi biće eliminisana od 1. januara", izjavio je Vujović novinaraima nakon predstavljanja Bele knjige Saveta stranih investitora.

On je dodao da će sva javna preduzeća biti praćena vrlo detaljno i da vlada više neće dozvoliti da se dešavaju ovakve situacije.

Ukazao je da već godinama važi uputstvo koje zabranjuje svim javnim preduzećima da isplaćuju plate ako imaju neizmirene obaveze, ali da su javna preduzeća do sada nalazile načine da izbegnu ta ograničenja.

Vujović je precizirao da će javna preduzeća imati "indikatore performansi bez kojih neće biti moguće deliti plate ako se ne ostvare rezultati".

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički je nakon tog skupa izjavila da će Srbija u 2015. godini morati da smanji rashode za zaposlene u državnoj administraciji za pet odsto u okviru programa koji se dogovara s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Ona je novinarima rekla da "ima prostora da se uštede naprave na osnovu prirodnog odliva i reorganizacije privremeno ili lažno zaposlenih".

Udovički, koja je i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, istakla je da će administaracija biti prilagođena potrebama privrede i građana.

Udovički je dodala i da će se pitanje rada agencija i njihovog finansiranja proveravatiod 2015. godine, a da će se promene sprovesti godinu dana kasnije.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

TRN U ...

Dobro, a ko ce onda da cisti ulice, nosi smece, pere javne povrsine, cisti parkove, kosi travu, vozi autobuse? Da li to znaci da ce drzava da plati sve usluge koje joj pruzaju javna preduzeca?

Pljacka+reket+otimanje = Srbija

Sada placam 8 kubika za stan u kome niko ne zivi ! Da li to znaci da cu sledece godine placati 12 ili 16 kubika da bi oni bili u plusu ?

Mitesha

I tu postoji mala zackoljica.....Gubitasi???Pa naravno da ce se napraviti papiri da su u plusu i tako to......Naravno da ce istati sve po starom!!!!Samo da se zamazu oci!!!!Pa zar da ostave bez plata one koju su ih doveli na vlast????Ne samo ove,nego i sve do sada!!!!

special image