• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forenzičar potvrđuje: Van Gog je ubijen!

Izvor mondo.rs

Još jedna potvrda teorije da slavni slikar Vinsent van Gog nije izvršio samoubistvo.

Pre tri godine dvojica istraživača, Stiven Najfe i Gregori Vajt Smit, objavili su knjigu "Van Gog: Život" u kojoj su izneli tvrdnju da slavni slikar Vinsent van Gog nije samog sebe ustrelio pištoljem u grudi u julu 1890. godine.

Legendarni postimpresionista stradao je od rana nanetih vatrenim oružjem u 37. godini, a nije bila tajna da se godinama borio sa anksioznošću i mentalnim problemima i da je često govorio o samoubistvu. Ova dvojica istraživača, međutim, tvrde da su ga slučajno ubila dva dečaka, koja su se igrala pištoljem.

Njihovu teoriju potvrđuje forenzičar Vinsent di Majo, stručnjak za rane nanete vatrenim oružjem, koji je mišljenja da rane koje je Van Gog imao na telu nisu mogle da nastanu samopovređivanjem.

Drugim rečima, kaže Di Majo: "Van Gog nije pucao sam u sebe".

"Zapravo, ljubičasti odsjaj je potkožno krvarenje iz krvnih sudova presečnih metkom, i obično se vidi na pogođenima koji nakon ranjavanja žive još neko vreme. Prisustvo ili odsustvo toga ne znači ništa", kaže ovaj ugledni forenzičar i nastavlja:

"Da se Van Gog upucao sam, bilo bi čađi, 'tetovaža' od baruta i opekotina po koži oko ulazne rane. Ti tragovi bi bili vidljivi golim okom. Ništa od toga nije opisano u izveštajima forenzičara. Ovo dokazuje da je cev puške bila udaljena 30 do 60 centimetara od njega, bliže 60. Stoga je moje mišljenje da, prema medicinskim podacima, ranu koju je zadobio nije naneo sam sebi".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE