Mladen Šolak,mondo.rs

Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu!

U sukobu navijača Galatasaraja i Crvene zvezde nožem je ubijen M. I. (25) iz Zemuna, potvrdio je MONDU konzul Srbije u Istanbulu.

156
A- A A+

Velika tuča navijačkih grupa turskog i srpskog kluba pre košarkaške utakmice u petak završena je tragičnim ishodom.

Jedan navijač Crvene zvezde iz Beograda izgubio je život. On je doputovao u Istanbul u grupi od nekoliko stotina pristalica vicešampiona Srbije, a ubijen je u sukobu sa pristalicama domaćih pred halom Abdi Ipekči.

Tu informaciju potvrdio je za portal MONDO generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković, koji nam se javio na telefon u bolnici.

Inicijali ubijenog su M.I. rođen je 1989. godine i stanovao je u Zemunu.

"Situacija je tragična, navijač je preminuo. U kontaktu sam sa premijerom Vučićem po pitanju ove situacije, radimo sve na tome da naši navijači bezbedno napuste Tursku. Turski navijači zabili su nož u srce mladića iz Srbije, u tuči. Turska policija nije uradila dobro posao, nije bilo dovoljno policajaca i organizacija nije bila na zadovoljavajućem nivou", rekao je on za MONDO.

"Upozoravali smo da će se sve ovo desiti. Domaćin je pristupio olako, loše je organizovao i dolazak, ali sada o tome ne bi trebalo previše pričati. Jedan mladi život je izgubljen u najgorim mogućim okolnostima", dodao je Marković.

Konzul je nekoliko puta tokom razgovora istakao da se sada ulažu ogromni napori da srpski navijači bezbedno napuste zemlju.

Navijači Zvezde u Istanbulu.

Izvor: YoutubePosle utakmice, trener Galatasaraja rekao je da su navijači Crvene zvezde teroristi, a turski klub je već tokom meča objavio saopštenje, kojim je objasnio da je Zvezdi omogućio dolazak samo 80 navijača.

Povezano

Sve vesti