U Turskoj minut ćutanja za Marka Ivkovića

Autor:

Svi košarkaški klubovi turske lige odaće uoči današnjih mečeva poslednju poštu Marku Ivkoviću koji je ubijen u petak u Istanbulu.

19
A- A A+

Svi mečevi Tuske košarkaške lige koji budu odigrani danas započeće minutom ćutanja, počevši od duela Istanbul - Fenerbahče, koji startuje od 12.30 časova. Na fotografiji koja je objavljena na Twitteru zabeleženo je kako su igrači i navijači odali poslednju poštu navijaču Crvene zvezde ubijenom u Istanbulu.  

Čelnici turske lige odlučili su da na taj način odaju poštu Marku Ivkoviću, navijaču Crvene zvezde, koji je ubijen nožem u petak uoči meča sa Galatasarajem u Evroligi u Instanbulu.

Marku će minut ćutanja odati i igrači i navijači na meču Banvit - Eskišehir, ali i na duelu Galatasaraja i Bešiktaša, koji je na programu od 20 časova.

Turska košarkaška federacija izrazila je najdublje saučešće porodici i svima u Srbiji posle ubistva Marka Ivkovića.

"Duboko žalimo zbog smrti građanina Srbije Marka Ivkovića pred početak meča Evrolige između Zvezde i Galatasaraja. Duboko saučešće upućujemo porodici i voljenima Marka Ivkovića, kao i Crvenoj zvezdi, njenim navijačima i srpskom narodu. Ističemo da osuđujemo svaki oblik nasilja, jer je ono u poptunosti neprihvatljivo i uništava osnovne vrednosti sporta", stoji u saopštenju Turske košarkaške federacije.

Telo ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u subotu uveče doneseno je u Beograd, a sahrana će biti obaljena u ponedeljak u 15 časova na Bežanijskom groblju.

Povezano

Sve vesti