• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne krijemo detalje sporazuma sa MMF-om"

Izvor Tanjug

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković istakla da se od javnosti ne krije sadržaj sporazuma sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Ona je izjavila da detalji trenutno ne mogu da se otkriju dok se sporazum sa tom međunarodnom finansijskom institucijom zvanično ne potpiše.

"Javnost se nepotrebno uzbrukala oko toga što se nije izašlo sa konkretnim podacima", rekla je Tabaković Tanjugu na marginama konferencije o evropskoj ekonomskoj integraciji "Izazovi rebalansa u Evropi - perspektive za centralnu, istočnu i jugoistočnu Evropu" u Beču.

"Kada vodite razgovor sa ovako ozbiljnom međunarodnom finansijskom organizacijom, i ako smo potpisali pismo za direktorku MMF-a Kristin Lagard i pripremili memorandum koji tek treba da bude usvoji Bord direktora MMF, nije ni u redu da pre toga otvarate raspravu o detaljima koji su izvesni, ali nisu definitivni", navela je Tabaković.

Prema njenim rečima, vredno je pomena da deficit u sledećoj godini treba da bude doveden u održive okvire, ali ne samo deficit već i nivo javnog duga.

"Očekujemo da ćemo sva obećanja koja smo dali, projekcije koje smo zajednički usaglasili, biti u stanju i da realizujemo", zaključila je Tabaković.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

shaman

Pa naravno da se čeka zvaničan potpis, tad je već kasno. Ako bi pre potpisa izneli uslove, ako su uslovi loši, možemo da se predomislimo i da ne potpišemo sporazum. Ovako nakon zvaničnog potpisa možemo da se slikamo.

Amon Ra

Bitno je da frizuru menjaš, sram te bilo!

special image