• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ikarbus prodao prvi Mercedesov autobus!

Izvor Tanjug

Firma Ariva litas iz Požarevca potpisala je danas ugovor sa Ikarbusom o kupovini 10 solo gradskih autobusa

Među kupljenim autobusima je i prvi Ikarbusov autobus-prototip napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom.

Prototip IK112 LE je kombinacija niskopodnog i srednjepodnog autobusa, kapaciteta od 100 putnika.

Generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić je, na svečanom potpisivanju ugovora, ocenio da je taj aranžman veoma značajan za to preduzeće, jer je posle dugog perioda fabrika ponovo počela da prodaje autobuse.

Povezane vesti

Vićentić veruje da će od početka naredne godine Ikarbus imati mnogo veću prodaju autobusa i to, pre svega, na domaćem tržištu.

Prema njegovim rečima, prodaja prvog Ikarbusovog autobusa sa Mercedesovim zaštitnim znakom izuzetno je značajna za domaću kompaniju, zato što se od tog modela očekuje mnogo, ne samo zbog prodaje u našoj zemlji, već i u inostranstvu, pre svega u okruženju.

Prodaja Mercedesovog modela autobusa značajna je i zato da bi se potencijalni kupci uverili u kvalitet proizvodnje u Ikarbusu, rekao je Vićentić, koji je potvrdio da postoji zainteresovanost brojnih firmi za kupovinu Ikarbusovih autobusa, među kojima su GSP Beograd, Lasta, ATP Pančevo, kao i mnogi privatni prevoznici u Srbiji.

U sedištu firme, Ikarbus je potpisao i ugovor sa kompanijom Star Import o poslovno-tehničkoj saradnji, na osnovu koga će Ikarbus postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" kombi šasije.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

E,pa posto nije valjao nas jugoslovenski Ikarus koji je proizvodio kvalitene autobuse po YU standardu kako za domace tako i za strano trziste sada kupujte iz uvoza sasiju i delove koji kostaju kao sv.Petra kajgana.Necete motor koji je radio FAMOS Sarajevo jer je bucan i tandrce?Necete manuelni menjac vec automatik.Necete da delove proizvode nasi vec iz uvoza.Razmisljate kao moj komsija iz zgrade.Ko vise Zastavu?Hoce covek kozna sedista,klimu,muziku,Air beg,da juri 200Km/h,da trosi 2L na 100Km a,kada se pokvari...Sta?Da dam 500 Eura za to?A,za 500 Eura na Zastavi moze da uradi sve a,na njegov Clio 500 Eura za dizne.Bitno je samo da nije staromodan kao ja i da je elektronika super a,kada da kontakt popali sve zive lampe tako da ni kompjuter nema pojma sta je sve registrovao.Uzas!Ovaj narod se definitivno nikada nece opametiti.Pa,pre cu voziti autobus na kome je mehanika nego da mi daju 10 najsavremenijih sa elektronikom!

deki

Koliko je samo u Srbiji vecito nezadovoljnih, tkz "kontrasa"... Znaci da smo kupili te autobuse za velike pare od nemaca, bilo bi "a sto nema neka saradnja pa da ustedimo".. NIKAD mi necemo da se opravimo, prvo zbog nas samih!!!

matori

@deki vidi niko nije ovde kontras bez razloga .Da li ovaj autobus vredi ? nevredi a pogotovo te pare , A kupljen je samo sto su dobili naredjenje . Inace ako se secas kadje taj autobus napravljen i pompezno slikan , svi oni "radnici"koji su na snimku su statisti i simpatizeri SNS-a !!!

special image