• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava "Niko" u Mikseru

Izvor MONDO/Tanjug

Pozorišna predstava u produkciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad premijerno će biti prikazana i pred beogradskom publikom, 3. decembra u Mikser House-u.

Predstava je inspirisana likom i delom Kriste Pafgen Niko (1938 - 1988), ženom koja predstavlja simbol jednog vremena. Studirala je glumu na Li Strazberg akademiji u klasi sa Merilin Monro, bila je pevačica benda Velvet Underground, zatim jedna od super-zvezda Endija Vorhola, a pojavila se i u Felinijevom filmu "La Dolce vita".

Bila je simbol nedodirljive i uzvišene lepote i inteligencije, ali je nosila kroz život lične traume još iz detinjstva , a onda i gubitke bliskih ljudi tokom života. Sada 35 godina nakon njene tragične, pomalo apsurdne smrti, ona iznova izaziva pažnju.

Osnovno pitanje predstave jeste dostizanje slobode, njeno značenje i razumevanje. Da li je slobodan nešto što već nosimo u sebi, u umu ili u srcu ili je ostvarujemo kroz život? Kako se borimo za nju i da li su putevi koje biramo do slobode često pogrešni i opasni? Da li sloboda jeste sloboda tek onda kada uz nju stoji i odgovrnost ili ne? Šta je slobodna volja, šta je htenje, šta je želja, kreacija, odricanje, empatija?

Predstavu je režirala Milica Grujičić a igraju: Aleksandra Pejić, Anja Orelj, Jelena Asanović, Jelena Galović, Jelena Graovac, Maja Šuša, Višnja Obradović.

Karte po ceni od 600 dinara dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tixa.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dulence

Ljudi,ovo nije tako loše,čudi me da niko nema komentara,a ni posle odgledane predstave i premijere sinoć.Pomanjkanje interesovanja za kulturu,ili šta već?Budi bog s nama.

SERIJE