• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim jeftinijeg goriva, biće još dobrih vesti!

Izvor MONDO/Agencije

Aleksandar Vučić rekao je danas da pojeftinjenje naftnih derivata od tri dinara predstavlja dobru vest i dodao da će ih biti još. Nikada nam nije išlo bolje, što se likvidnosti tiče!

Primetio je, međutim, da to u medijima danas gotovo da nije bila vest.

"Gotovo nigde to nisam video. Niko nije objavio. U Srbiji sve što je dobra vest to nije dobra vest. U Srbiji je samo loša vest - vest. Ali biće još dobrih vesti u vezi sa lekovima, železarom, FAP-om...", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je Srbija ušla u reforme, da priprema budžet i da radi temeljno i odgovorno.

"Naš rast i razvoj niko ne može da zaustavi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da ga od poteškoća sa kojima se možemo suočiti u ekonomiji mnogo više brine politika, uključujući i dešavanja u Ukrajini i u regionu - kada neko nije zadovoljan napretkom Srbije.

Srbija je posvećena stabilnosti, ponovio je premijer, jer to uslov napretka, a naša mirnoća, pomirljivost i trpeljivost nije rezultat slabosti već snage.

"O tome svi u okruženju treba da vode računa kojima se čini da ćutimo i ne reagujemo zato što smo slabi.. Ćutimo i ne reagujemo jer smo dovoljno jaki da se tako odgovorno i ozbiljno ponašamo", zaključio je Vučić.

Premijer Srbije izjavio je da su osim "tvrdih mera" koje su donete na nivou Vlade potrebne dodatne uštede u svakom ministarstvu ocenjujuću da su se neka od njih pretvorila u turističke agencije.

"Video sam da su se neka ministarstva pretvorila u Top travel ili neku drugu agenciju, samo putuju svuda po svetu, i ja pojma nemam kakav je rezultat tih putovanja. Uveren sam da će to biti smanjeno u narednom periodu kao što smo to uspeli sa vozilima", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Podsetio je da ima nekoliko hiljada vozila, koja više ne koristi državna administracija, a koja će sada biti prodata ili ustupljena onima kojima su potrebnija.

Govoreći o tome koliko je potrebno uštedeti, Vučiće je precizirao da je projekcija ministarstva finansija bila da treba da se uštedi 17 milijardi.

"A onda smo imali takozvani negativni bafer - te dodatne zahteve u visini od 11 do 13 milijardi što je naravno nemoguće, ali polako radimo na tome i radimo na kresanju troškova i uveren sam da ćemo biti uspešni i da ćemo taj posao do 10. ili 11. decembra da završimo", istakao je premijer.

Kod nas postoji mali problem, mimo onih tvrdih mera koje smo doneli na nivou Vlade, u svakom ministarstvu je potrebna dodatna ušteda da se napravi, rekao je Vučić i dodao da to obično ne rade ministri već državni sekretari, pomoćnici, i "oni se uvek trude da izvuku što je moguće više za sebe, kako bi oni i njihovi ministri bili uspešni, to vam je tradicija već 30 godina u Srbiji",

"Sad, vi se svaki put borite sa tim da ljudima objasnite, nije cilj da potrošite što više i da se pojavite više puta na televiziji da pokažete kako ste vi uspešan ministar već je cilj da vlada uštedi, e tu vrstu navika i promenu svesti nije lako da ostvarite", ocenio je Vučić istakavši da je veoma ponosan na činjenicu da je dobar deo ministara to razumeo, ali, dodao je, nisu svi.

NIKAD NAM NIJE IŠLO BOLJE


Vučić je izjavio da Srbija nema nikakvih problema sa likvidnošću i novcem, te ponovio da će 2015. biti najteža za državu jer tada treba uštedeti od 480 do 500 miliona evra, plus 200 miliona evra u konsolidovanom budžeetu.

To je neophodno da bismo manje posla imali u 2016. i 2017. godini, rekao je Vučić.

On je ponovio da će predlog budžeta za narednu godinu u parlamentu biti 10. ili 11. decembra, te da je uveren da će i MMF i pre kraja, a sigurno do kraja decembra odlučiti o zajmu Srbiji.

"Nama nije potreban njihov novac, nama je potrebna sigurnost, da se vidi da oni veruju u ono što radimo i da svojim pečatom i potpisom potvrde da je to što Srbija radi dobro", rekao je Vučić.

On je ukazao da treba da se borimo da budemo snažni i jaki da reforme sprovedemo u delo.

Podsetio je da MMF u svoje projekcije nije uračunao pitanje privatizacije Železare Smederevo, FAP-a, Beograda na vodi, te dodao da ako ostvarimo samo jednu od tih stvari imaćemo rast bruto društvenog proizvoda.

"Nemamo problema sa likvidnošću i nemamo problem s novcem i nikada nam nije išlo bolje i što se tiče akciza na naftu i cigarete i PDV-a bar u poređenju sa 2013. i 2014. godinom", kazao je premijer.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lupetaš

Blago tebi, nikad nismo bili likvidniji- na kojim si ti drogama. Meni sve teže, daj i malo meni da budem likvidna.

Milanče

Haha...komedija, pa gorivo je pojeftnilo jer je barel sirove nafte pao sa 100$ na 70$. Srećom pa imamo najveću akcizu na gorivo u Evropi (e tu država već ima "zasluga").

madjar

eeeee narode dokle cete trpiti da vas briju ????????

special image