Mali vodič za veliko uživanje: Masturbacija

Evo kako da "solo seks" bude još bolji.

23
A- A A+

Ko vas poznaje bolje od vas samih? Pa, bez obzira na ljubav i ostale romantične tričarije, niko, naročito kada je reč o centrima zadovoljstva… Ako ste, kao mnoge žene u današnje vreme, povremeno suočene sa "sušnim periodima", verovatno ste već razvile tehniku masturbiranja dovoljno da do orgazma možete da se dovedete i dok idu reklame za vreme omiljene vam serije, i to bez utišavanja tona.

Šalu na stranu, samozadovoljavanje je važan deo ljudske seksualnosti jer vam dopušta da preuzmete kontrolu nad sopstvenim telom i užitkom. Masturbacija nam pruža dovoljno prostora da isprobamo nove stvari, a da se pri tome ne opterećujemo reakcijom i očekivanjima partnera.

Osim toga, masturbacija je super način da se oslobodite stresa, najbolji mogući prirodni "lek za spavanje", i izvor potpuno neopterećujućeg zadovoljstva, jednog od retkih kojem možemo da se prepustimo bez razmišljanja o posledicama.

Ipak, čak i ako ste vešti toliko da je dovoljno da zatvorite oči, skoncentrišete se i "tu ste", uvek ima prostora za usavršavanje.

Da biste poboljšali sopstvenu tehniku masturbacije, potrebno je da zastanete i… zamislite se. Dozvolite sebi mali predah, odvojite malo vremena da se opustite, tako da možete da se prepustite uživanju. Obucite veš u kojem ste sami sebi lepi. Možda i samodržeće čarape, cipele sa visokom potpeticom, ovaj put, za promenu, sebe radi… Prilagodite osvetljenje, pustite muziku koju volite, upalite sveće. Ili pustite pornić, ako je to ono što zaista želite. Maštajte otvorenih očiju, posmatrajte svoje telo kao dragocenost. Zavodite sami sebe. I zaboravite na kočnice. Na ljubavnika koji će vas milovati bolje nego što vi to same možete naletećete samo ako imate mnogo sreće. Možda jednom u životu. Možda nikad.

Dakle, zamislite situaciju koja vas uzbuđuje toliko da uzdrhtite. I onda je razvijte do krajnjih granica. A onda ih pređite. Jer tu ste samo vi, i nema nikoga ko bi vas sputavao ili osuđivao.

Kad ste dostigli to "samo što nisam" stanje svesti, usredsredite se na telo. Ali ne na onu jednu ili dve zone za koje znate da će vam "završiti posao". Dozvolite sebi uživanje u otkrivanju novog. Možda vas sopstveno telo iznenadi. Pokušajte da se dodirujete po vratu, grudima, zadnjoj strani kolena, butinama… Perineumu možda? Taj santimetar, dva kože između vaginalnog i analnog otvora možda je baš ono za čime ste tragali…

Odavde je lako skliznuti u uobičajeni "obrazac". Ali, ako želite da se "častite", tako da produžite uživanje, pokušajte da promenite pozu. Ako obično masturbirate ležeći, pokušajte da kleknete, posmatrate se u ogledalu tako da možete da se divite sopstvenom telu, stojite oslonjeni jednom nogom na krevet ili fotelju… I prepustite se.

Sve vesti