• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Više od reči" u Beogradskoj filharmoniji

Izvor mondo.rs

Dejan Maksimović uz klavirsku pratnju u subotu izvodi dela ruskih kompozitora.

Koncert  sa solo pesmama i arijama ruskih kompozitora u izvođenju tenora Dejana Maksimovića uz klavirsku saradnju Gleba Gorbunova, biće izveden u subotu, 13. decembra sa početkom u 20 časova u sali Beogradske filharmonije.

Zajednički nastup na koncertnom podijumu ova dva umetnika predstavlja rezultat njihove profesionalne saradnje u Narodnom pozorištu. Gorbunov je, kao izuzetni poznavalac ruske vokalne lirike više nego adekvatna podrška vrsnom umetniku, koji pored operske karijere redovno održava i kamerne resitale sa repertoarom iz različitih kultura.  Ovoga puta, njihov izbor su solo pesme i arije Glinke, Dargomižskog, Rahmanjinova i Čajkovskog nastale na stihove najlepše ruske poezije.

Maksimović više od decenije nastupa na sceni Narodnog pozorišta u glavnim tenorskim ulogama, od kojih se ističu Nemorino u Ljubavnom napitku, Lenski u Evgeniju Onjeginu, Rodolfo u Boemima, Alfredo u Travijati, a od prošle sezone i tri nove uloge – Erik u Holanđaninu lutalici, Kavaradosi u Toski i Don Hoze u Karmen, dok se Gorbunov posle stečenih diploma pijaniste i orguljaša u Sankt Petersburgu, isprofilisao u radu sa operskim pevačima u Dnjepropetrovsku i Kijevu, ali i mnogim gradovima Evrope.

Realizaciju koncerta je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Toliko!

You are amazed by the fact that such a small voice can come from such a big man. It is not to say he is a bad singer. He shows that he is able to cope with some demanding passages, but perhaps less so with the pronunciation of the ‘v’ in Italian. Maksimovic almost cries in our laps, but he does it with some honesty and we don’t mind. The two are not a mismatch of voices, but are not a match when it comes to volume.

SERIJE