Klitoris - ovo možda niste znali

Autor:

Oblik i veličina ovog malog organa nalik pupoljku mogu se razlikovati, ali svaka žena ga ima i nijedna neće ostati ravnodušna ako mu posvetite pažnju… Evo nekoliko zanimljivosti o klitorisu.

29
A- A A+

Neverovatno je osetljiv. Klitoris ima više nervnih završetaka nego bilo koji srugi deo tela - oko 8.000 na tih nekoliko kvadratnih milimetra, što je otprilike dvostruko više nego što ih ima penis. (Žene pobeđuju!)

Sličan je penisu. Iako je osetljiviji, i drugačijeg oblika i veličine, očigledno, ima i sličnosti - kao i penis ima glans, ali i kožicu koja štiti osetljivo tkivo, a kako raste uzbuđenje, i on kao da malo "poraste".

Ima samo jednu funkciju - zadovoljstvo. To je jedini deo ljudskog tela čija je jedina svrha da bude izvor uživanja.

Dimenzije su važne. Zapravo, "udaljenost" između vagine i klitorisa. Što je udaljenost veća, iako se radi o milimetrima, ženi je teže da postigne orgazam bez manuelne ili oralne stimulacije.

Veći je nego što bi se reklo na prvi pogled. Deo koji je izložen pogledima je malecak, ali ispod površine tkivo klitorisa se račva čak nekih desetak centimetara, prožimajući se sa vaginom, i upravo zato je neizostavan faktor kada je zadovoljstvo u pitanju.

Zna kad je "dosta". Stimulacija klitorisa je ključ snažnog orgazma, ali svaka žena prepozna trenutak kad je vreme da se pažnja usmeri na drugu stranu, ili da se promeni "pristup", pre nego što osećaj postane neprijatan. Vremenom te signale nauči da "čita" i muškarac sa kojim je u vezi.

Poza je važna. Različite poze u seksu stimulišu klitoris na različite načine, a da li će za vas ona koja "radi" biti ona kad sedite partneru u krilu, ležite nogu podignutih tako da ga obgrlite butinama ili neka treća, utvrdićete samo ako ih isprobate… Uživajte.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti