• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi traže "Plejboj"!

Izvor mondo.rs

Više od 40 nemačkih pozorišta zvanično je zatražilo na čitanje dramu “Plejboj” (Playboy) beogradske umetnice Marijane Verhof (28), koja živi i radi u Berlinu.

 Ovaj komad ima već zakazanu jednu premijeru - u gradskom pozorištu u Augsburgu, u režiji mlade rediteljke Katrin Plutner.

"Moćni i obrazovani antijunak Stevan Zečević, zvani Plejboj, psihopatska je ličnost i fetišista. Živeći na visokoj nozi u Minhenu, Stevan na dnevnoj bazi uspešno manipuliše okruženjem, igrajući na ivici noža i u tome uživajući na perverzan način,“ kaže Marijana Verhof, koja je završila studije dramaturgije u Beogradu na FDU, a master studije teatrologije na berlinskom Fraj univerzitetu (Freie Universität). “Kombinacija vlasti i novca otvara neslućene mogućnosti za vladavinu zla u civilizovanom svetu i prikrivanje mračne prošlosti. Plejboj nudi pogled u hermetičan svet kriminogenih, prebogatih biznismena i političara, koji igraju po svojim pravilima, a svako ko im se približi, biva iskorišćen, uništen ili ubijen.“

Na repertoaru nemačkih pozorišta već je još jedan njen komad – “Amsterdam”, koji se od februara igra u Diseldorfskom Šaušpilhausu u režiji Nurkana Erpulata.

Agencija koja zastupa mladu umetnicu saopštava i da je već prisutno veliko interesovanje i za njenu najjnoviju dramu - “Hleb za vile”, savremenu horor bajku koja postavlja pitanja o odnosu različitih kultura prema emancipaciji žene i kako poštovati tuđu kulturu, a ostati svoj.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE