• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gorivo opet pojeftinilo

Izvor Tanjug

Nakon najnovijeg pojeftinjenja goriva na NIS-ovim pumpama, benzin je u odnosu na novembar jeftiniji za 16 dinara po litru, a dizel za 10 dinara.

Naftna industrija Srbije sedmi put od početka decembra snizila cene goriva na svojim benzinskim stanicama, saopštila je danas ta kompanija.

Benzini su, kako je navedeno, sada jeftiniji za dva dinara, a dizel goriva i auto gas za 1,5 dinara. Snižena je i cena TNG u bocama za 3,5 dinara po kilogramu.

"Od 1. novembra, maloprodajne cene goriva na NIS-ovim benzinskim stanicama su značajno snižene. Tako je cena motornog benzina (E BMB 95, E BMB 98) niža za čak 16 dinara po litru, a dizel goriva (Evro dizel, Gasoil 0.1, Ultra D, Lož ulje Evro EL) i auto gasa za 10 dinara po litru.

U istom periodu, maloprodajna cena boca za domaćinstvo je snižena za 15,5 dinara po kilogramu", piše u saopštenju NIS-a.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mića

Tačno, trebalo bi sve da pojeftini jer se poskupljenja uvek pravdaju troškovima transporta, energenata itd. Sad ako su troškovi transporta niži, trebalo bi bukvalno sve da pojeftini.

draža

Nafta pojeftinila za 40-50% a kod nas benzin spuštaju za dinar-dva, zarađujući ogroman novac na razlici u ceni i moleći Boga da nafta opet poskupi da ne bi morali dalje da spuštaju cene derivata. Razmislite, ako je benzin pojeftinio za 16 dinara iz 5 puta, to znači da je ustvari pojeftinio za 6-7 dinara jer znamo da akcize i takse čine više od 50% krajnje cene. Sve u svemu to je teška prevara, a njihov izgovor je kako tak benzin koji je sada na pumpama kupljen po starim višim cenama. A ako cena nafte ode opet gore, ne sumnjamo da će brže bolje odmah poskupeti i derivati a mi nikad nećemo doživeti da kupujemo po sadašnjim niskim cenama.

oooo

zanimljivo,skinu ti platu za 5000din, zatim minuli rad, a onda kao smanje cenu goriva za 5 din? da li tu ima logike,opasce potrsonja,jer ko sa ovom sicom moze da vam kupuje bilo sta, bitno da spustate cene alkoholu i cigaretama a bebi opremu i hranu ko sisa, posle kazete malo natalitet,al zato vam raste alkoholizam i broj alkoholicara a sa njima i mortalitet ....

special image