• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžeri su odgovorni za dijalog biznis - društvo

Izvor mondo.rs

Menadžment kompanija je taj koji je mora insistirati na društveno odgovornom poslovanju, a bez takvog poslovanja nema stvarno uspešne kompanije, istaknuto na skupu u Beogradu.

Društveno odgovorno poslovanje u Srbiji značajno se razvilo u poslednjih nekoliko godina, što dokazuje sve veći boj kompanija koje izveštavaju o održivosti po svetksi priznatim metodologijama, vrsta i karakter aktivnosti koje kompanije sprovode, kao i sve veći broj zajedničkih projekata kompanija i organizacija u cilju rešavanja nekog društvenog problema, zaključci su Pete međunarodne konferencije o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum, koja je održana 16. decembra u Narodnoj banci Srbije, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Na otvaranju konferencije su se obratili Frederik Kuen, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i predsednik IO Societe Generale Srbija i Aza El-Abd, direktorka misije USAID-a.

Na panel diskusiji "Društveno odgovorno poslovanje iz ugla poslovnih lidera" zaključeno je da rukovodstvo kompanije ima izuzetno važnu ulogu za širenje ovog koncepta kako unutar kompanije tako i šire, kao i da samo kompanije koje imaju uspostavljenu strategiju odgovornog poslovanja mogu uspešno odoleti rizicima i biti uspešne.

Sajam partnerstva

Sajam partnerstva koji se i ove godine održao u okviru konferencije omogućio je socijalnim preduzećima i organizacijama da poslovnom sektoru predstave predloge za saradnju i time obezbedio povoljnu klimu za međusektorsku saradnju koja je okosnica razvoja svakog društva.

Učesnici panela bili su Stiven Fiš, rukovodeći partner, EY; Dejan Turk, CEO, Vip mobile; Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke, Dimitar Andonov, direktor operacija Coca-Cola Kompanije za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju i Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje.

Na panelu posvećenom razvoju CSR-a u regionu, na kom je učestvovala i Marija Aleksiju, CSR direktor Titan Grupe u Grčkoj, panelisti su zaključili da je potrebno intenziviranje saradnje s obzirom da su ekonomije regiona u sličnoj poziciji, kao i da je u EU odgovorno poslovanje osnov razvoja zdrave i konkurentne privrede.

Teme drugih panel sesija obuhvatale su saradnju biznisa i socijalnih preduzeća, izveštavanje o održivosti, kao i cause-related marketing, a na Ekonomskom fakultetu u saradnji sa Career Days održao se panel posvećen preduzetničkoj kulturi kod mladih i dostupnim oblicima podrške za mlade preduzetnike.

Program konferencije obuhvatio je i dodelu Nagrade za korporativno volontiranje u Rezidenciji Ambasadora Kraljevine Švedske, koja je ove godine posvećena angažovanju u otklanjanju i ublažavanju posledica poplava. Ovogodišnji dobitnici nagrada su kompanije: Erste Banka, Societe Generale Srbija, Coca-Cola sistem, Philip Morris, Lafarge, GSK, Strauss Adriatic, Eurobank, Delta Holding i Meris.

Konferenciju je podržao USAID. Pokrovitelj konferencije je kompanija Coca-Cola Hellenic, partneri su Societe Generale Srbija i Vojvođanska banka, partner i pokrovitelj regionalnog panela je kompanija Titan Cementara Kosjerić. Prijatelji konferencije su TACSO, Ambasada Švedske, Narodna banka Srbije i kompanija Vip mobile.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

KzkazAgoxy

not working

Donaldseile

It is remarkable, very good piece

DavidDaunk

I like this phrase :)

special image