mondo.rs

Brutalno: Iživljavao se nad malaksalim konjem

Autor:

Slobodan Milošević u centru Jagodine prebio malaksalog konja koji nije mogao da vuče teret. Motkom nasrnuo i na dečaka koji je pokušao da ga spreči. Policija podnela krivičnu prijavu.

17
A- A A+


Policija i nadležne službe podnele su krivičnu prijavu protiv seljaka Slobodana Miloševića iz Dobre vode kod Jagodine zbog zlostavljanja životinja i remećenja javnog reda i mira, javlja Blic. On je u centru Jagodine prebio svog konja, koji je vukući kola iznemogao od tereta, posrnuo, pao i nije mogao da ustane.

OSUDE POSLANIKA

Zlostavljanje konja u centru Jagodine danas su osudili poslanici dve najveće stranke u srpskom parlamentu - vladajuće SNS i opozicione DS istakavši da je to ružna slika Srbije, a demokrate najavile pokretanje peticije u parlamentu koja bi za cilj imala obezbeđivanje da se Zakon o dobrobiti životinja konačno sprovodi u punoj meri. Policija i nadleže inspekcije podnele su krivične i prijave za zlostavljanje životinja i remećenje javnog reda protiv Slobodana Miloševića.

Milošević je pokušao da podigne konja tukući ga i šutirajući, što izazvalo kolaps saobraćaja u gradu. Prebijeni i malaksali konj je posle toga prebačen u Veterinarsku stanicu.

"Konj je sada dobro i podigao se na noge, jeo je, smirio se i pio vodu. Zadobio je lake povrede. Reč je o malom konju od 350 kilograma koji je iznemogao vukući teret. Ne mogu kopite i potkovice na asfaltu da se ponašaju kao na kolskom putu, nije to jak konj da vuče teret", rekao je dr Slaviša Tanasković.

Svedoci tvrde da je gazda prebio konja zato što je pao i nije hteo da ustane.

Milošević je tokom dana preuzeo konja iz Veterinarske stanice, ali mu je policija ponovo oduzela životinju i do daljeg će biti u toj stannici i biće oduzet vlasniku.

Portal infocentrala.rs javio je da je jedan od prolaznika skočio je na vlasnika jadne životinje i udario ga. Policija je na licu mesta a brojni građani okupili su se da vide šta se dešava. 

"Video sam konjče koje vuče kola u kojima su bile kozice. Čovek je terao konjče da skrene, ono je toliko iscrpljeno da se iz aviona vidi da je neuhranjeno i zlostavljano. Kada je skretalo u ulicu, konj se okliznuo i pao, čovek je sišao sa kola pokušao da ga podigne a onda uzeo veliku drvenu motku i krenuo da ga udara. On ga je toliko tukao da je to strašno", rekao je jedan od očevidaca.

On je naveo da je konj uvukao glavu ispod vrata i da je pomislio da je mrtav.

"Onda je skočio jedan dečko i povikao 'šta biješ tog konja' i pokušao da mu otme motku. Međutim, seljak je bio toliko razjaren da je krenuo na dečka da i njega tuče motkom. Dečko je krenuo da se brani. Strašno, svi smo u šoku. Potreseni smo. Došli su policija i veterinar koji je odvezao konja u veterinarsku stanicu", rekao je taj očevidac. 

Povezano

Sve vesti