• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta su se dogovorile Srbija i Kina

Izvor MONDO/Agencije

Delegacije Srbije i Kine potpisale su danas 13 sporazuma i memoranduma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, finansija, poljoprivrede i telekomunikacija.

Ugovor o zajmu za drugu fazu paket projekta Termoelektrane Kostolac B potpisali su ministar finansija Dušan Vujović i guverner Eksim banke Li Žuogu.

Sporazum o privredno- tehničkoj saradnji između vlada Srbije i Kine potpisali su prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine Kine Gao Hu Čeng.

Memorandum o otpočinjanju studije izvodljivosti o izgradnji industrijskog parka potpisali su ministar privrede Željko Sertić I ministar trgovine Gao Hu Čeng.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju o saradnji na projektu dela obilaznice oko Beograda, Bubanj potoka i Vinče između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture I komapnije Sajnohidro, na koji su potpis stavili ministar Zorana Mihajlović i generalni direktor kompanije Sajnohidro Liang Djun.

Mihajlović i zamenik šefa Biroa za civilnu avijaciju Li Djen su potpisali i Sporazum o uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između Srbije i Kine.

Sporazum o saradnji Narodne banke Srbije i Kineske razvojne banke potpisali su guverner NBS Jorgovanka Tabaković i predsednik Uprave kineske razvojne banke Hu Huai Bang, dok su ministar Mihajlović i Hu Huai Bang potpisali Memorandum o razumevanju o sveobuhvatnoj finansijskoj saradnji Vlade Srbije i Kineske razvojne banke.

Potpisan je i Memorandum o razumevanju o finansiranju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja I infrastrukture I Eksim banke, koji su potpisali Zorana Mihajlović i predsednik Eksim banke Li Žougu.

Memorandum o razumevanju i partnerskoj saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija I kineske korporacije ZTI potpisali su potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i zamenik predsednika kompanije ZTI Šao Ming.

Potpisan je Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i komapnije Huavei (Huawei) o saradnji u oblasti sistema, a potpisali su ga državni sekretar MUP Milosav Miličković i zamenik generalnog direktora kompanije Huavei Lu Jong.

Memorandum o razumevanju o finansiranju između Grada Beograda I Eksim banke potpisali su gradonačelnik Siniša Mali I predsednik Eksim banke Li Žougu.

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang potpisali su Sporazum o međusobnom osnivanju kulturnih centara između Srbije I Kine, dok su Protokol o zdravstvenim zahtevima za izvoz smrznutog jagnjećeg mesa iz Srbije u Kinu potpisali ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

U cilju podrške srpskom visokom školstvu I uspostavljanju istraživačko-razvojnih centara u oblasti Informaciono-komunikacionih tehnologija, kompanija Huavei je Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu donirala Laboratoriju informaciono-komunikacionih tehnologija baziranu na najmodernijim 4G tehnologijama.

Tim povodom, zamenik generalnog direktora kompanije Huavei uručio je srebrnu plaketu ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

VIZIONAR

SVAKA CAST PREMIJERU, OVO JE PRVA SLIKA GDE VAM OCI DOLAZE DO IZRAZAJA - JES DA SU SE MALO ISKOSILE, ALI OBZIROM KO NAM JE U GOSTE, BAS PRILICI...

Billy

Avioni, kamioni, a narod sit!

special image