• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Dobra železnica oslonac razvoja Srbije

Svi radovi Ruskih železnica u Srbiji planirani za ovu godinu biće izvedeni u roku, a dinamika radova u narednoj godini odvijaće se brže od plana, izvestio predsednika Srbije predsednik te firme Vladimir Jakunjin.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su aktuelni projekti rekonstrukcije srpskih pruga na kojima su angažovane Ruske železnice, pre svega radovi na deonicama Beograd - Pančevo i Beograd - Novi Sad, osnova za druge projekte.

Društveno odgovorno poslovanje

Jakunjin je rekao da su Ruske železnice obnovile jednu školu u Srbiji, a spremne su da izdvoje određena sredstva kako bi finansijski dodatno pomogle škole u opštinama u kojima izvode radove. Oni će, kako je rekao, obnoviti one škole za koje se proceni da im je pomoć najneophodnija, navedeno je u saopštenju.

Nikolić je u razgovoru sa predsednikom Ruskih železnica, Vladimirom Jakunjinom, kao primer za druge projektre, naveo rekonstrukciju pruge Beograd - Bar, koja treba da postane, kako je rekao, oslonac razvoja privrede Srbije, a ne teret za državu, kakvom je sad smatraju, saopštila je preš služba predsednika.

Predsednik Ruskih železnica je obavestio predsednika Nikolića da je, posle neznatnih zakašnjenja u radovima, ponovo uspostavljen planirani redosled i da će svi radovi planirani za ovu godinu biti izvedeni u roku, a da će se dinamika radova u narednoj godini odvijati čak i brže nego što je bilo planirano.

On je istakao da se danas otvara nova deonica radova, na kojoj će se koristiti nove, napredne tehnologije. Ruske železnice su potpisale dva dodatna ugovora sa Institutom CIP, sa kojima će izvesti radove na deonici Beograd - Novi Sad i očekuje se da će plan koji je postavljen za tu deonicu u potpunosti biti ispunjen.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

Razdaljina izmedju Beograda i Panceva je oko 20km. Brzinom od 120 km/h je neophodno 10 minuta. Fantastican uspeh gradnje 20km pruge. Koliko je dugo grade, krivo mi sto tuda vozovi nece moci da idu 240km/h. Ipak 5 minuta voznje je. brze. Vest vredna divljenja.30-40 godina nijedna pruga, a sada ova fantasticna, zaista bas duga i sa nedostiznom brzinom.

zile

A tek kad dodje ;zuta rasa; ?.

special image