• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pajtić: Biću pokrajinski premijer sigurno do 2016.

Izvor MONDO/Agencije

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio da će sigurno do 2016. godine biti premijer pokrajinske vlade jer do tada SNS sugurno neće uspeti da sruši vlast demokrata u Vojvodini. SNS: Koji je rezultat vladavine duge 14 godina?

Navodeći da je DS "faktor stabilnosti" u pokrajinskom parlamentu, Pajtić je za RTS rekao da je istorijska orgovornost DS da sruši vlast SNS na republičkom nivou, za koju kaže da je loša, i da formira vlast koja će biti ozbiljna i odgovorna.

Pajtić kaže da ne razume zašto je Savez vojvođanskih Mađara i dalje u koaliciji sa SNS na republičkom nivou jer praktično ništa od njihovog koalicionog sporazuma nije ispunjeno, ali da je to ipak pitanje za SVM i njegove birače.

Lider DS smatra da je logicno i prirodno da Vlada Srbije sarađuje sa pokrajinskom vladom, ali da nažalost kod jednog dela članova vlade ne postoji volja i zainteresovanost za saradnju što je, kako je ocenio, loše.

Pajtić je rekao da dok Srbija bude ispunjavala obaveze iz Briselskog sporazuma dobijaće pohvale iz EU, i da DS podržava dijalog sa Prištinom.

"Podržavamo proces razgovaranja i to je jedan od procesa za koji možemo reći da su pozitivni. U svim ostalim segementima Vlada Srbije je napravila veoma loše rezultate", naveo je lider DS i dodao da u Srbiji ne postoji puna sloboda medija, niti poštovanje ljudskih prava, a pravosuđe ne radi više od tri meseca zbog štrajka advokata.

Povodom predstojećih lokalnih izbora u Mionici, Pajtić kaže da očekuje izuzetno dobar rezultat DS i tvrdi da su "režimska istraživanja" po kojima DS ima oko sedam odsto podrške birača "daleko od istine".

"U Mionici će se videti kolika je snaga i uticaj DS. Očekujem veoma dobar rezultat i videće se da je to trend", kaže Pajtić.

Navodeći da je DS nadavno u Majdanpeku osvojila više od 23 odsto glasova, Pajtić je rekao da je to solidan rezultat i da očekuje da bude sve bolji i bolji.

Upitan koliko je realno ujedinjavanje opizicije, Pajtić kaže da će se koalicije formirati pred izbore i da će DS procenjivati koji i kakav nastup donosi najviše podrške.
Želimo da uhvatimo što širi korpus stranka koje mogu da donesu rezultat, dodao je on.

Prema njegovim rečima, DS nije htela da učestvuje na lokalnim izborima u Lučanima jer nije htela da da legitimitet tim izborima s obzirom da je DS isterana iz svojih prostorija nekoliko dana pred izbore.

SNS: KOJI JE REZULTAT PAJTIĆEVE VLADAVINE?

SNS je reagujući na izjavu Bojana Pajtića saopštila da veruje da on želi da bude premjer i pita koji je rezultat njegove vladavine duge 14 godina.

Kao što je Pajtić sačuvao svoju fotelju premijera u Vojvodini uz pomoć radikala, danas smo imali prilike da na delu vidimo kako se demokrate služe još jednom radikalskom tehnikom - u Parlamentu Srbije na najbrutalniji način ponizili su predstavnički dom građana, i pretili političkim protivnicima, saopštila je večeras SNS.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ja nikako ne mogv da vidim razliku izmedu ovih i onih. Priznam glup sam ua lopovi

Stevan

njemu bi bilo pametnije da se pokrije ušima i da ćuti

Rale

Pajtić - jahač apokalipse

special image