Upoznajte Adolfa Hitlera sa Kosova

Autor:

On se zove Emin Đinovci ima 55 godina živi u Kosovskoj Mitrovici i prava je slika i prilika Adolfa Hitlera. Došao je 1998. iz Nemačke da se bori na strani OVK.

31
A- A A+

Da priča bude dramatičnija, na ovu sličnost na kojoj zarađuje, još je i ponosan, a neretko sebe zove "kosovskom reinkarnacijom Adolfa Hitlera."

Đinovci živi u južnom delu Kosovske Mitrovice sa ženom i petoro ćerki, koje u školi zovu "Hitlerova deca". Tvrdi da one zbog toga nemaju problema.

"Idem na roditeljske sastanke ovakav, a ostalim roditeljima ne smeta. Svaki put kad treba da pokupim devojke u školi, okruže me deca i žele da pričaju sa mnom", objasnio je Đinovci novinaru vice.com.

 Slikanje naplaćuje 20 do 80 evra po fotografiji.

Izvor: youtube

"Ponekad uzmem i do 200 evra po danu, ako je u toku neki događaj ili ako ima stranaca”, objašnjava on i kaže i da na sahrane ide kao Hitler, ali da to ponekad ima neželjeni efekat, jer ljudi koji su došli da odaju poštu pokojniku žele da zastanu i popričaju sa njim.

 Na pitanje novinara da li je ponosan na sličnost s Hitlerom odgovorio je da se pronalazi u njegovom liku, jer se Adolf borio protiv njegovih neprijatelja – Srba!

"Pa to je lako. Pronalazim se u liku Hitlera zato što se borio protiv mog neprijatelja. Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Da, neprijatelji su mi Srbi", odgovorio je otvoreno novinaru.

Đinovci se doselio na Kosovo početkom 1998. godine iz Nemačke kako bi se pridružio borbi kosovskih Albanaca za otcepljenje od Srbije.

Povezano

Sve vesti