• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Do Zlatibora za sat vremena od 2017.

Izvor MONDO/Tanjug

Autoput od Beograda do Čačka mora biti završen do početka 2017. godine, izjavila ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Građani će po završetku tog puta moći od Beograda do Zlatibora da stignu za nešto više od sat vremena.

Mihajlovićeva je, nakon sastanka sa predstavnicima Moravičkog okruga, rekla da su u putnoj infrastrukturi Koridor 10 i Koridor 11 dva prioriteta za državu, čiji će završetak doprineti razvoju zemlje.

"Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine, a Koridor 11 od Beograda do Čačka mora biti gotov do početka 2017. godine", poručila je Mihajlovićeva.

Građevinske dozvole za 28 dana

Zorana Mihajlović rekla je da će sve opštine u Srbiji morati da budu spremne za izdavanje građevinskih dozvola u skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji, kojim je za to predviđen rok od 28 dana. Ona je najavila da će u narednih deset dana građevinska dozvola biti izdata jednom stranom investitoru koji je na nju dugo čekao.

Ona je rekla da se opština Lučani nalazi na trasi Koridora 11, nazivajući ga "žilom kucavicom" za razvoj tog dela Srbije.

"Očekujemo ponudu za koncesiju od dve kineske kompanije za nastavak gradnje Koridora 11, koje treba da dobijemo do kraja januara ili početkom februara", kazala je Mihajlovićeva.

Reč je o deonicama od Beograda do Obrenovca i od Preljine do Požege, koje će, kako je planirano, koncesiono graditi kineski partneri. 

Zorana Mihajlović, koja je i potpredsednica Srpske napredne stranke, rekla je da očekuje pobedu te partije na predstojećim lokalnim izborima, zakazanim za 28. decembar u Lučanima.

"Nakon pobede, novu vlast očekuje mnogo posla jer se mora boriti za bolji život građana i stvoriti ambijent za otvaranje novih radnih mesta", rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da naredna godina neće biti nimalo laka, ali će, kako je istakla, biti odskočna daska za 2016. godinu, kada se očekuje veći privredni rast i boljitak.

"Mi naša obećanja ispunjavamo, ne pričamo prazne priče, u šta su se građani uverili i to se odnosi na svaki resor koji pripada naprednjacima", poručila je Mihajlović i izrazila očekivanje da će to isto raditi nova lokalna vlast u Lučanima, za šta se zalaže i Vlada Srbije.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

Lažu ljude da se za sat stže a posle naravno saobraćajni udesi , ginu mladi svakodnevno i svi se prave ludi!

Vernici

Pa, ovi što su ti dali minuse.

Marko Marko

Obecanja ala Mrkonjic i Velja Ilic. Ko je jos lud da veruje u obecanja ovih na vlasti.

special image