• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Užasni saigrači Premijer lige

Autor Jovan Terzić

Podsetimo se nekih od najžešćih sukoba fudbalera istog tima koji su se dogodili u prvenstvu Engleske.

Loši rezultati često negativno utiču na raspoloženje fudbalera, ali neki od njih nisu uspeli da kontrolišu emocije i ostanu smireni, već su se na sred terena upustili u fizički okršaj - sa saigračem.

Posle takvih sukoba u Seriji A, predstavljamo vam i najžešće iz Premijer lige.


10. Emanuel Adebajor vs Niklas Bendtner / Kolo Ture (Arsenal)

U januaru 2008. Arsenal je ubedljivo poražen od gradskog rivala Totenhema u revanš utakmici polufinala Liga kupa (1:5, posle 1:1 u prvom meču). Rezultatsku katastrofu teško su podneli pojedini igrači "tobdžija", pa je u finišu meča umalo došlo do fizičkog obračuna Emanuela Adebajora i Niklasa Bendtnera. Četiri godine stariji Adebajor nasrnuo je na Danca i udario ga glavom, a tuču su sprečili njihovi saigrači, koji su se umešali i uspeli da ih razdvoje.



Adebajoru to nije bio jedini incident pošto se tri godine kasnije, kao igrač Mančester sitija, na treningu potukao sa Kolo Tureom. Zanimljivo, baš uoči utakmice protiv Arsenala za koji su nekada obojica igrali.

tuca
Izvor: YouTube


9. Rikardo Fuler vs Endi Grifin (Stouk)

U porazu od Arsenala 2008. godine sukobio se tandem Stouka. Posle primljenog gola, napadač Rikardo Fuler kritikovao je defanzivca, inače kapitena svog tima, i prilično žustro krenuo ka njemu. Jamajčanin je zbog tog gesta dobio crveni karton, zbog kojeg je propustio naredna tri meča i morao je da plati 20.000 funti.

tuča
Izvor: YouTube


8. Nik Barmbi vs Džim Bulard (Hal siti)

Hal siti se u martu 2010. godine grčevito borio za opstanak u Premijer ligi (na kraju nije uspeo), što je stvaralo veliki pritisak kod igrača. Posle bolnog poraza od Evertona (1:5) na prvom narednom treningu došlo je do, engleski mediji pišu žestoke, tuče između Nika Barmbija i Džima Bularda.

Ovaj tekst je primer da se takve stvari dešavaju u klubovima, međutim, njihov okršaj je specifičan jer se dogodio na očigled brojnih "gledalaca", pošto su igrači Hala to jutro trenirali u parku u blizini stadiona i, takođe, u blizini Ženskog instituta.

7. Derek Hejls vs Majk Flanagan (Čarlton)

Napadački tandem Čarltona iz 1979. potukao se usred utakmice treće runde FA kupa - zbog ofsajda!

Hejls je smatrao da je Flanagan zakasnio sa dodavanjem, ali umesto da o tome popričaju u svlačionici, usledila je žustra rasprava i razmena udaraca.

I jedan i drugi dobili su crveni karton, Hejls je već sutradan dobio otkaz (mada mu je potom usvojena žalba), dok je Flanagan prosleđen u Kristal Palas.

6. Stiv Mekmanaman vs Brus Grobelar (Liverpul)

Stiv Mekmanaman je 1993. bio tek na početku karijere, a Brus Grobelar golman sa dvadesetogodišnjim iskustvom iza sebe. To, međutim, nije sprečilo krilnog fudbalera da odgovori vidno iznerviranom čuvaru mreže posle primljenog gola u gradskom derbiju sa Evertonom.

Tada je Grobelaru "pao mrak na oči"...

mekmanaman vs grobelar
Izvor: YouTube


5. Grem Le So vs Dejvid Bati (Blekburn)

Samo pet minuta prošlo je od početka utakmice Lige šampiona između Blekburna i Spartaka iz Moskve (1995), a gostujući fudbaleri su se potukli međusobno.

Grem Le So je uzeo loptu koja je bila upućena Dejvidu Batiju, a potom ju je ubrzo izgubio. To je razbesnelo vezistu, koji je nasrnuo na saigrača, pa je igra prekinuta na kratko.

tuca
Izvor: YouTube


4. Kreg Belami vs Jon Arne Rise (Liverpul)

Do incidenta među saigračima iz Liverpula došlo je 2007, na mini-pripremama crvenih u Portugalu, pred utakmicu Lige šampiona sa Barselonom.

Nesporazum je nastao tokom provoda u karaoke baru, a navodno je okončan tako što je Belami pretukao Risea palicom za golf. Samo nekoliko dana kasnije, Velšanin je pogodak protiv Barselone na Kamp Nou proslavio imitacijom udaranja loptice za golf. Zanimljivo, drugi gol u pobedi Liverpula (2:1) postigao je Rise.

Belami je kasnije u svojoj autobiografiji objasnio da je zaista došlo do svađe i da je došao sa golf palicom u Riseovu sobu, ali da je zahvaljujući Stivu Finanu sve završeno šalom, a ne tučom.



3. Džoi Barton vs Osman Dabo (Mančester siti)

Opet Mančester siti, ali prvi put prgavi Džoi Barton.

Incident koji se dogodio na treningu "građana" u maju 2007, jedan je od najozbiljnijih sa ove liste, pošto je Osman Dabo morao u bolnicu zbog udaraca koje mu je zadao saigrač Džoi Barton.

Francuz je, čak, prijavio Bartona policiji, a kada je istraga završena, vezista je dobio četiri meseca uslovne kazne zatvora. Pošto je priznao krivicu (ali uz "ogradu" da je Dabo započeo tuču i da se on samo branio), Bartona je suspendovan od Fudbalskog saveza Engleske, a Siti ga je ubrzo prodao Njukaslu.

tuče
Izvor: YouTube


2. Ejal Berkovic vs Džon Hartson
(Vest Hem)

Ovaj tandem "čekićara" dobro je sarađivao na terenu, ali izgleda ne i na treninzima.

Korpolentni Džon Hartson smatrao je da se njegov saigrač iz veznog reda "folira" kada je jednom prilikom ostao da leži na travi. Prišao je u nameri da ga podigne, ali je prgavi Izraelac uzvratio udaracem po nogama. Da li refleksno, u maniru golgetera, ili ne, tek Hartson je "deganžirao" glavu svog saigrača.

Berkovic je posle incidenta izjavio da bi, da je njegova glava bila lopta, završila u gornjem uglu gola.

Napadač je zbog ovog šuta morao da plati 20.000 funti i da propusti tri utakmice.


tuča
Izvor: YouTube


1. Li Bojer vs Kiron Dajer
(Njukasl)

Nezadovoljan što mu saigrač nije dodao loptu, Kiron Dajer je prigovorio, ali da je znao šta sledi, verovatno bi prećutao.

U jeku Njukaslovog napada na gol Aston Vile (koja je već vodila 3:0 na Sent Džejms Parku), Bojer se "uneo" Dajeru u lice, a ubrzo je usledilo i udaranje. I jedan i drugi su se prilično "razmahali", pa su ih igrači oba tima jedva razdvojili.

Epilog ove tuče su crveni kartoni, zbog čega je Njukasl meč priveo kraju sa osmoricom igrača na terenu, jer je prethodno isključen Stiven Tejlor zbog igranja rukom. Dajer je kažnjen sa tri utakmice suspenzije, a Bojer sa jednom više, ali i novčano sa nešto više od 200.000 funti, pošto je on okarakterisan kao začetnik tuče.

tuča
Izvor: YouTube


- bonus: Mančester siti

U ovom klubu nekoliko puta saigrači su nesuglasice rešavali pesnicama ili, u blažoj varijanti, verbalnim sukobima. Posebno dok je trener bio Roberto Manćini.

Pomenuli smo već tuče Adebajora i Kolo Turea, zatim Džoija Bartona i Osmana Daboa na treninzima, a pored njih u klinču su se našli Džerom Boateng i Mario Baloteli, dok su javne sukobe, ali "samo" verbalne, imali kapiten Karlos Tevez i trener Manćini, zatim Jaja Ture i Džejms Milner (u porazu od Arsenala, oktobra 2011), te Adebajor i Vensan Kompani (u porazu od Vulverhemptona, nedelju dana kasnije).

Napeto je bilo i između Manćinija i Balotelija.

baloteli vs manćini
Izvor: YouTube

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hahahaha

Li Bojer bog otac,kakav je to ludak bio od coveka...

Mikele

@hahahaha Nabo je i Branka Savica iz Partizana,kada smo igrali sa Lidsom,cini mi se negde u Holandiji,zbog sankcija.

Najnovije

Kolumnisti