Beta

NOVI PAZAR: Kažnjeni smo zbog Skupštine JSL

Autor:

Predsednik FK Novi Pazar, Nedžad Dragolovčanin, smatra da je njegov klub drastično kažnjen za incidente u meču sa Partizanom zbog toga što nije imao predstavnika na Skupštini Zajednice superligaša.

9
A- A A+

NOVI PAZAR: Kažnjeni smo zbog Skupštine JSL Foto: MN Press
U toku je "rat saopštenjima" na relaciji Novi Pazar - Fudbalski savez Srbije.

U superligašu su besni zbog kazne od tri meča suspenzije i milon dinara, koja im je određena za incidente u utakmici sa Partizanom, kada je gostujući trener Marko Nikolić pogođen petardom.

Predsednik FK Novi Pazar, Nedžad Dragolovčanin, smatra da je odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije preoštra i da je doneta samo zbog toga što Pazarci nisu imali predstavnika na nedavnoj Skupštini Zajednice superligaša, na kojoj se birao predsednik.

"Šokiran sam kaznom od tri utakmice igranja bez publike i milion dinara. Rekao bih da je, više od jedne petarde, u pitanju odgovor FSS na nedolazak naših predstavnika na Skupštinu, čime nismo hteli da podlegnemo pritisku lobista", izjavio je Dragolovčanin za radio Sto plus i upitao:


"Ako je zbog petarde, kakve su trebale biti kazne za 16 logorskih vatri na tribinama za vreme 'večitog' derbija, više od 150 topovskih udara, nebrojano petardi i vatrometa".

On je najavio da će se Novi Pazar žaliti zbog izrečene kazne.

"Žalićemo se, ali ne znam kome. Neverovatno je kako manipulišu. Kojom logikom je trener Partizana kažnjen sa tri meseca suspenzije u periodu prvenstvene pauze. To je sramno, bolje je da ga i nisu kažnjavali", ocenio je Dragolovčanin.

Prvi čovek novopazarskog superligaša se zapitao da li ima svrhe da i dalje ulaže u fudbal.

"Od ulaska u Jelen Superligu, kažnjeni smo sa 12 utakmica bez publike. S takvim stavom FSS, pitam se ima li svrhe da nastavim da ulažem svoj novac. Meni i ljudima koji ulažu u sport šalje se poruka da treba što pre da idemo i da fudbal u Srbiji, koji je dotakao dno, prepustimo Savezu".

Dragolovčanin je osudio pojedince među navijačima Novog Pazara zbog kojih, kako je naglasio, ispašta ceo grad.

"Svakako, osuđujemo one zbog kojih svi trpimo. Klub je preduzeo sve mere kako bi organizacija protekala u najboljem redu, ali očekujemo da policija i tužilaštvo sad odrade svoj deo posla i vinovnike dovedu pred lice pravde", rekao je Dragolovčanin.

Povezano

Sve vesti