• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje restrukturiranje Srbijagasa

Izvor Fonet

Vlada Srbije usvojila je danas, na predlog Ministarstva rudarstva i energetike, polazne osnove za restrukturiranje Srbijagasa, što je prvi i izuzetno važan korak ka stvaranju tržišno orijentisane, profitabilne kompanije.

U prvoj fazi, do 30. juna 2015. godine, biće rešeno pravno izdvajanje delatnosti transporta i upravljanja transportnim sistemom i distribucije i upravljanja distributivnim sistemom, u skladu sa odredbama Zakona o energetici, kao i stvaranje holdinga sa zajedničkim službama unutar holdinga, kako bi se postigao jednostavan operativni model i efikasniji način upravljanja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Osnovni ciljevi restrukturiranja Srbijagasa su konsolidacija kompanije koja je od velikog značaja za budući razvoj Srbije. Srbijagas će na taj način obezbediti sigurnost snabdevanja tržišta prirodnim gasom i povećati svoj investicioni i razvojni potencijal, rekao je ministar rudarstzva i energetike Aleksandar Antić.


Prema njegovim rečima, plan reorganizacije Srbijagasa usklađen je sa zahtevima Trećeg energetskog paketa EU i sa preuzetim obavezama Srbije po međunarodnim ugovorima.

Restrukturiranjem Srbijagasa biće postignuta efikasnost i transparentnost tržišta energije, odnosno obezbeđenje pouzdanih i na dugi rok predvidivih uslova pružanja javnih usluga u trgovini, skladištenju, transportu i distribuciji prirodnog gasa.

Proces će doprineti jednostavnim, efikasnim i finansijski zdravim tržišnim aktivnostima, koje će povećati operativnu i finansijsku sposobnost Srbijagasa da se kao jak učesnik takmiči na otvorenom tržištu, navodi se u saopštenju Vlade.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiza

Dobro, kolko miliona evra treba da platimo, milim, narod!

special image