Dr Nele: Nemamo pesmu da opiše stanje u Partizanu

Autor:

"Nijedna naša pesma nije toliko loša", kaže nekadašnji pevač Zabranjenog pušenja, a danas frontmen No Smoking Orchestra.

37
A- A A+

Dr Nele: Nemamo pesmu da opiše stanje u Partizanu Foto: MN Press
Popularni dr Nele Karajlić jedno je od najzanimljivijih imena u novoformiranom Upravnom odboru FK Partizan.

Poznati muzičar, kompozitor, pisac, glumac i režiser u intervjuu za list Alo pričao je o novoj ulozi u svom životu.

"Prihvatio sam poziv, jer bi bilo potpuno suludo da sedim na tribinama i nerviram se što loše igramo. Bilo je logično da pripomognem. Koliko ću uspeti u tome, pa, javiću se za par meseci", kaže Karajlić.

Nekadašnji pevač benda Zabranjeno pušenje, a danas frontmen No Smoking Orchestra upitan je da navede pesmu koja bi najbolje opisala trenutnu situaciju u Partizanu.

"Pa ne mogu, nijedna naša pesma nije toliko loša", našalio se Karajlić i dodao ozbiljnijim tonom:


"Za to nisu krivi igrači i treneri, pa čak ni Uprava, već stvarnost u kojoj su napravljeni naši klubovi. Svi - Partizan, Zvezda i ostali srpski klubovi - su kao veliki šleperi od kojih se očekuje da se trkaju sa Formulom 1".

Karajlić smatra da bi trebalo promeniti čitav sistem rukovođenja srpskim fudbalom.

"Nismo više u komunizmu, niti živimo u vremenu kada je fudbal bio zabava. Zamislite kada bi KUD 'Slobodan Princip Seljo' išlo po Evropi i zarađivalo milione evra, bilo bi logično da se struktura adaptira novonastaloj situaciji. Vidimo s kojom jednostavnošću naši fudbaleri igraju u inostranstvu, a kada dođu ovde, ne mogu da sastave dve lopte. Sve smo probali, strance kao selektore, himnu, učili dečicu da pevaju istu, ali škripi od suštine", smatra dr Nele.

Novi član UO crno-belih osvrnuo se na svoje zadatke.

"Da mi osvojimo Ligu šampiona, pa će biti super... Ja sam šraf u lancu i moj posao je da pokušam da objasnim ljudima da je bolje da umesto 'Uprava napolje', viču 'Skupštino daj novi zakon' i srpski fudbal će ozdraviti".


Karajlić je izneo i svoje viđenje o privatizaciji klubova.

"Neki novi oblik vlasništva, da se od udruženja građana napravi ozbiljno preduzeće. Imali smo iskustva da privatizacija nije uvek najbolje rešenje. Mene samo čudi što nije napravljen novi zakon o sportu, jer bi fudbal u Srbiji trebalo da donosi više para od železare u Smederevu, a i manje zagađuje okolinu", u svom stilu je završio dr Nele razgovor za Alo.

Povezano

Sve vesti