• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kravčenko: U Srbiji će gorivo biti još jeftinije

Izvor Beta

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko najavio je da će ta kompanija i naredne godine investirati 40 milijardi dinara i istakao da će cena goriva i dalje padati na pumpama u Srbiji.

"Želimo da budemo prvi u svemu, efikasnost je naš glavni prioritet. Cena goriva na benzinskim pumpama u Srbiji nastaviće da pada narednih meseci, što je povezano sa cenom sirove nafte", rekao je Kravčenko u intervjuu za Politiku od nedelje.

Dodao je da se postižu dogovori o naplati dugova najvećih dužnika - Srbijagasa, Petrohemije i Er Srbije koji dostižu visinu od 55 milijardi dinara.

"Danas smo fleksibilniji i spremni da idemo na ustupke po pitanju dužnika - Srbijagasa, Petrohemije i Er Srbije, putem otpisa kamata ili dela udela, plaćanjem na rate. Petrohemiji smo već smanjili cenu osnovne sirovnine primarnog benzina sa najvećim dužnicima", kazao je Kravčenko.

On je istakao da to ne znači da će postati akcionari u Srbijagasu, ali da će rasti njihov vlasnički udeo u Petrohemiji, do maksimalnih 34 odsto akcija.

Upitan da li strahuje da bi moglo da dođe do promene državne politike po pitanju rudne rente koja za NIS iznosi tri odsto, Kravčenko je rekao da postoji odluka da će rudna renta za NIS ostati ista do 2023.

"Ako bude promena, prilagodićemo strategiju poslovanja toj odluci. To će nesumnjivo dovesti do osetnog pogoršanja finansijskih pokazatelja kompanije", objasnio je generalni direktor NIS-a.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Urke

Gorivo dole akcize uskoro gore, budzet se mora napuniti..

igi

fino fino

special image