Da u Barseloni nije dobro - poznato je danima. Ipak, utisak je da je poraz od Real Sosijedada bio samo početak sukoba bez rukavica, pa i čistke na nekoliko nivoa u klubu.

Prvi je brod napustio sportski direktor Andoni Zubizareta, sa uručenim otkazom. Zajedno sa njim, sa Nou Kampa otišao je i Karles Pujol, pomoćnik sportskog direktora i doskorašnji kapiten. Dok klub zvanično traži zamenu samo Zubizareti, list "AS" izneo je nove informacije iz kluba.

Naravno, najviše je pisao o sukobu na liniji Lionel Mesi - Luis Enrike.

Argentinski superstar ušao je u nedelju, na Anoeti, u igru kao rezerva. Barselona je izgubila autogolom Đordija Albe već u uvodnim minutima, dok su kraj terena sedeli i najbolji igrač Katalonaca i Nejmar.

Ovako je bilo na klupi Barselone u momentima slavlja igrača Sosijedada.

VideoLionel Mesi

Sutradan, Mesi nije došao na trening. Zvanično obrazloženje njegove odluke bilo je 'odsutan zbog bolesti', iako je svima bilo jasno da je bio očekivano ljut jer je bio rezerva. To nije prvi put da je okrenuo leđa treneru. Jednom je to uradio i naočigled kamera i celog stadiona.

I pre utakmice na Anoeti bilo je nagoveštaja da su Čelsi i Pari Sen Žermen i dalje zainteresovani za dovođenje Argentinca, iako su tadašnje "insajderske" informacije tvrdile da je veran Barseloni.

Međutim, u utorak je zvanični Mesijev nalog na društvenoj mreži Instagram "zapratio" zvanični nalog Čelsija i tako raspalio maštu navijača "plavaca" i zabrinuo Kataloniju. Ono što je španski list "AS" otkrio u sredu takođe se neće svideti navijačima Barse.

"Ili Luis Enrike ili ja!", veliki je naslov na prvoj strani, uz ogroman lik Lionela Mesija (27). Poruka je jasna, a ostaje da se vidi da li Argentinac ima moć dovoljno veliku za smenu trenera.

Istovremeno, list iznosi i da je predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu jasno rekao treneru da ima dve utakmice da sačuva posao. To će biti utakmice protiv Elčea u četvrtak i Atletiko Madrida u nedelju. Obe na Nou Kampu.

Španski mediji otkrivaju i da će trio kapitena Barse - Ćavi, Andres Inijesta i Serhio Buskets - razgovarati sa Mesijem u sredu, da bi pokušali da smire strasti pred utakmicu Kupa kralja, zakazanu za četvrtak.

Svi u klubu zabrinuti su zbog odsustva sa treninga najboljeg igrača sveta za 2009, 2010, 2011. i 2012. godinu, što nije promaklo velikom broju mališana, koji su bili prisutni u ponedeljak na "Mini Estadiju" (pomoćni stadion Barselone), na otvorenom treningu.

Trio Mesijevih saigrača pokušaće da ga smiri i da bar na dan vrati mir u svlačionicu, iako je jasno da će biti još potresa na Nou Kampu. Za to vreme, Barsa će voditi bitke na tri fronta - na tabeli Primere je na deobi drugog mesta sa Realom (bod manje, utakmica više), u Kupu je čeka dvomeč sa Elčeom, a u Ligi šampiona dueli sa Mančester sitijem.

Očekivano, situaciju u Španiji aktivno prati i bogati šampion Francuske, Pari Sen Žermen, spreman da reaguje i plati koliko god je potrebno da dovede Argentinca na "Park prinčeva".

S tim u vezi, zanimljivu izjavu dao je kreator igre Parižana Havijer Pastore.

"Ako Mesi reši da ode iz Barselone, gazda Pari Sen Žermena biće spreman da ga 'napadne' i dovede. Problem neće biti problem. Klub ima dovoljno sredstava da kupi nekoliko Mesija", javno je rekao ono što većina odavno zna.

Mesi je do sada odbijao nepristojne ponude. Da li će tako biti i posle aktuelnih previranja na Nou Kampu?