SRNA

Vučić: Na Kosovu imamo svoju crvenu liniju

Autor:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija priznala život na Kosovu i dijalogom omogućila da ljudi tamo normalno žive, naglašavajući da je to "crvena linija" preko koje Srbija neće ići.

6
A- A A+

Vučić je naglasio da niko od Beograda zvanično nije zatražio priznanje Kosova i da bi svaki pokušaj da se odgovori na pitanje o tome, pre nego što je postavljeno, Srbiju samo oteralo u "nepotrebnu paranoju".

"Živite, radite, putujete, trgujete, učite i niko vam u tome neće smetati, čak ćemo pomoći. Međutim, terati suverenu državu da prizna nasilno otcepljenje teritorije, mislim da je to danas teško objasniti i sebi i drugima. Kako god, niko nam zvanično ništa slično nije tražio", rekao je Vučić za "Blic".

Vučić kaže da predsednik Srbije Tomislav Nikolić i on čine sve da obezbede stabilnost države.

Kada je reč o povratku lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz Haga, Vučić je ocenio da je Šešeljeva politika - politika prošlosti, iako je sam Šešelj neuporedivo obrazovaniji od ostalih opozicionih lidera.

"Kada držite nekog 10 godina u zatvoru, vi se bavite politikom, a ne pravdom. Isto radite kada ga odednom, bez najave i obrazloženja pustite. I isto kada posle najavljujete da ćete od Srbije tražiti da ga vrati. Samo što ti koji tako rade nisu računali na jednu stvar - mi u Srbiji nećemo tom i takvom politikom da se bavimo", rekao je Vučić.

On je dodao da Šešelju i dalje želi dobro zdravlje i da je to sve.

Povezano

Sve vesti