Pogledajte "ljutu mašinu" iz Srbije

Autor:

Dok prototip ovog sportskog automobila, koji je dizajniran, projektovan, osmišljen u Srbiji, ne bude predstavljen na nekom od svetskih sajmova automobila i promovisan na legendarnoj moto-trci "24 sata Le Mana" pogledajte njegov prototip.

22
A- A A+

Tim iz Srbije već deceniju radi na osmišljavanju ovog automobila, koji bi konačno trebalo da bude predstavljen ove godine na sajmu u Hamburgu ili Ženevi. U planu su četiri modela koja idu u serijsku proizvodnju, a cena će biti formirana nakon premijere.

AQOS Technologies je osnovan u Beogradu kao kompanija koja će biti uključena u međunarodno tržište visoko-tehnoloških proizvoda. Kompanija je rezultat rada grupe nezavisnih iskusnih profesionalaca iz različitih oblasti: projektovanja, inženjeringa, tehnologije, arhitekture… Glavna preokupacija kompanije je istraživanje u svim aspektima auto industrije, dizajn inovativnih delova automobila i dizajn (proizvodnja) ograničene serije visoko performantnih sportskih automobila.

Vođa tima je glavni dizajner Saša Milovančević. On je već postigao značajne uspehe u dizajniranju postojećih automobila i sarađivao je sa najvećim svetskim proizvođačima automobila. Tim se sastoji od potvrđenih domaćih i stranih eksperata iz Velike Britanije, Nemačke i Italije, podržan od strane relevantnih naučno-istraživačkih institucija i organizacija, među kojima je i  Tehnološko-metalurški fakultet u Beogradu.

"Egzaktan odgovor na pitanje kada ćemo videti prvi AQOS automobil na ulici ili trkačkoj pisti daćemo nakon završetka punog ciklusa koji se sastoji od predstavljanja prototipa, njegove proizvodnje i plasmana na tržištu. AQOS-ov ulazak u trku sa etabliranim brendovima čin je našeg stava da je to i moguće. Prvi AQOS-ov automobil kao svetsku premijeru videćete na nekom od automobilskih sajmova krajem ove godine ili početkom sledeće u formi koncept - prototipa. Sledeća etapa promocije odigraće se na čuvenoj trci u Le Man, gde ćemo svoja rešenja sa radošću uporediti sa konkurencijom", rekao je Milovančević.

Sve vesti