• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obnova "Buhe" do kraja godine

Izvor MONDO/Agencije

Gradonačelnik Siniša Mali najavio da će najstarije dečje pozorište u Beogradu biti sanirano do kraja 2015.

"Sanacija najstarijeg dečjeg pozorišta u Beogradu "Boško Buha” biće završena u toku ove godine, zahvaljujući velikoj podršci donatora. Ovo je jedan od naših prioriteta i drago mi je što vidim da će zajedničkim snagama to biti i ostvareno", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Na inicijativu gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Pozorište "Boško Buha" obnavlja se već pet meseci sredstvima donatora.

"Deca imaju pravo na srećno odrastanje i kvalitetne kulturne sadržaje i u tom smislu mi je drago što smo nedavno otvorili Pozorište 'Duško Radović'. Teška finansijska kriza u kojoj se grad nalazi ne treba da pogađa i naše najmlađe sugrađane. Sa ova dva pozorišta, mališani će imati mnogo širu i zanimljiviju kulturnu ponudu, što je od izuzetnog značaja za njihov razvoj", rekao je gradonačelnik.

On je dodao da mu je drago što su se donatori rado odazvali da pomognu u sanaciji.

"Ne smemo da dozvolimo da najstarije pozorište u gradu za decu godinama propada. Ono nije obnovljeno od svog nastanka, a od izuzetnog je značaja što su kompanije i fondacije, u teškoj finansijskoj situaciji za Grad Beograd, prepoznale značaj ovog mesta i uključile se u njegovu sanaciju", rekao je Mali.

Pozorište "Boško Buha" zatvoreno je u avgustu prošle godine, a u njegovu obnovu su se do sada uključili Fondacija "Novak Đoković", Telekom Srbija, Hemofarm i mnogi drugi. Grad Beograd je angažovao svoju firmu 'Elektroizgradnja' da uvede nove elektroinstalacije u protivpožarnoj zoni 1. Sve stare i dotrajale instalacije su ugašene, i time je opasnost od izbijanja požara uklonjena za sva vremena. Ovo je bilo od velikog značaja za bezbednost sale, ali i za nastavak radova, jer on nije mogao da se dogodi dok se ovaj deo sanacije ne završi.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE