• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograd postaje suvlasnik Simpa

Izvor Tanjug

Potraživanja Grada prema kompaniji Simpo iz Vranja, na ime zaostalih dugovanja, biće konvertovana u udeo Beograda u kapitalu te kompanije, odlučila je danas Skupština grada Beograda.

 Dugovanja Simpa konvertovana u udeo Beograda u toj kompaniji Izvor: Ilustracija MONDO

Izvor: Ilustracija MONDO

Odbornici su usvojili odluku o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda privrednih društava Simpo A.D. Vranje, Kondiva iz Bujanovca i Simpo Line iz Vranja u trajni ulog Beograda u kapitalu Simpo A.D. Vranje.

Izabrani i ombudsmani

Odbornici su na sednici za zamenike zaštitnika građana izabrali diplomirane pravnike Zoricu Đurić, Aleksandra Jovanovića i Miroslava Vojića. Na sednici je usvojena i Strategija upravljanja rizicima. Upravljanje rizicima u Beogradu je zakonska obaveza u postizanju strateškh i operativnih ciljeva dobrog upravljanja. Upravljanje rizicima obuhvata identifikovanje, procenu I kontrolu nad potencijalnim događajima I situacijama koje mogu imati negativan efekat na ostvarenje ciljeva korisnika javnih sredstava.

Prema toj odluci, potraživanja grada nastala po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda Simpa A.D. Vranje u iznosu od skoro 40 miliona dinara na dan 30. juna 2014, biće konvertovana u trajni ulog Grada u kapitalu Simpa A.D. Vranje.

S obzirom da Simpo A. Vranje izdaje obične akcije (upravljačke), nakon izvršene konverzije Beogradu pripada 24.993 akcije.

Govoreći o predlogu odluke o konverziji potraživanja grada o osnovi neizmirenih dugova kompanije Simpo, gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je reč o konverziji duga u kapital u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

"Vlada je konvertovala njena potraživanja u kapital i mi kao lokalna samouprava radimo to isto, omogućavajuci da kompanija postane većinski državna i nađe nekog investitora koji bi kroz kupovinu akcija nama naplatio te akcije", rekao je Vesić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image