• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statistika: Povećan broj zaposlenih za 0,9 odsto

Izvor MONDO/Tanjug

Najviše se zaposlilo trgovaca i automehaničara, a posao najviše izgubili u obrazovanju i finansijskim delatnostima.

 Broj zaposlenih povećan za 0,9 odsto, tvrdi Republiči zavod za statistiku Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci MOR

Izvor: Ilustracija MONDO/Podaci MOR

Ukupan broj prijavljenih zaposlenih u Srbiji u septembru 2014. godine iznosio je 1.704.932, što u odnosu na mart iste godine predstavlja rast od 0,9 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku.

Kod pravnih lica bilo je 1.332.418 zaposlenih, što je u odnosu na mart više za 1,3 odsto, dok je broj registrovanih preduzetnika i zaposlenih kod njih u septembru iznosio 372.514, što smanjenje od 0,7 odsto.

Procentualno najveći pad zaposlenosti kod pravnih lica, evidentiran je u sektorima obrazovanja 2,9 odsto, i finansijske delatnosti i osiguranja 2,2 procenta, dok je najveći skok zaposlenosti zabeležen u sektorima poslovanja nekretninama 5,1 odsto i trgovina na veliko i malo i popravka motornih vozila 4,9 odsto.

U septembru je u odnosu na mart najveće smanjenje broja zaposlenih zabeleženo u sektoru obrazovanja za 4.142 lica, dok je najveći porast zaposlenih zabeležen u sektoru trgovina na veliko i malo i popravka motornih vozila - za 8.644 lica.

Najviše zaposlenih kod pravnih lica bilo je u sektorima prerađivačke industrije 21,1 odsto, trgovine na veliko i malo i popravke motornih vozila 13,8 i zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti 11,9 odsto.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Curi kiler

Gde su ti trgovci zaposleni ? U mom gradu nije otvorena ni jedna nova prodavnica. A ni novozaposlenih automehanicara nema, znam ih skoro sve, vozim auto star 28 godina.

zuka

to je 0,9 % mučenika što su zaboravili da se jave na biro, pa ih skinuli...

istina

Stani pa "ko" sad laze? Ovi nasi drzavnici na TVu dojadise sa tim kako se zaposlilo ko zna koliko desetina hiljada ljudi od kako je donet novi zakon o radu, za koji isti kazu da je odlican i po evropski standardima a danas iz evrope objavilo da nam je novi zakon o radu uzas??? Sta je sledeci korak? Uglavnom verovatno je i za ovo Miskovic kriv? Neradnici jedni nesposobni! toliko

special image