Igokea dovela prvog trojkaša NBDL

Autor:

Sjajni kanadski šuter Brejdi Heslip novi je član Igokee. Stiže iz razvojne NBA lige (NBDL), iz ekipe Rino Bighorns.

Brejdi Heslip novi je član Igokee, potvrđeno je na zvaničnoj stranici šampiona BiH.

Mladi Kanađanin (24 godine, 185 cm) u Aleksandrovac dolazi iz ekipe Rino Bighorns, filijale Sakramento Kingsa, ali ne na vreme da debituje protiv Partizana, u subotnjem meču 19. kola ABA lige.

Pošto je diplomirao na univerzitetu Bejlor, Heslip letos nije izabran na NBA draftu, pa je igrao razvojnu ligu, a sada je odlučio da sreću okuša i u Evropi.

"Ovo je bila previše dobra prilika da bismo je propustili. Brejdi će se kao 'ruki' oprobati i u NBDL i u Evropi, što će za njega svakako biti odlično iskustvo", rekao je njegov agent Berni Li.

Poznat je po odličnom šutu, a zanimljivo je da je na jednoj utakmici NBDL ubacio čak 13 trojki iz 20 pokušaja. Na 20 mečeva u dresu Rinoa beležio je u proseku 24,5 poena, od toga 5,7 trojki uz 44,3 odsto preciznosti iza linije od 7,24 metra!

Izvor: YoutubeKoliko je tamo bio važan igrač, pokazuje i to što su vest o prelasku u Igokeu objavili brojni tiražni američki listovi, uključujući "USA Today".

Trener Rinoa Dejvid Arsenolt nedavno je o Heslipu dao zanimljivu izjavu.

"Više od sedam milijardi ljudi živi na planeti Zemlji. Oko 500 miliona igra košarku. Od tih 500 miliona niko ne šutira bolje od momka, koji je trenutno u malom Rinu. Taj momak je Brejdi Hejslip".

Njegov ujak je, inače, Džej Trijano, proslavljeni reprezentativac, potom i selektor Kanade, kao i šef struke Toronto Reptorsa.

Heslip je sa Igokeom (skor 5-13, pretposlednja na tabeli) dogovorio saradnju do kraja sezone.

Povezano

Sve vesti