• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. godine preporučuje Ivan Tokin

Izvor mondo.rs

Kopirajter, kolumnista i autor romana "Najnormalniji čovek na svetu" je za MONDO dao preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

 Šta čitati do 18. godine preporučuje Ivan Tokin

Ivan Tokin je u oktobru 2014. objavio svoj prvi roman "Najnormalniji čovek na svetu", čija su prva dva izdanja već rasprodata, i bio je uvršten 11 naslova u konkurenciji za prestižnu nagradu kritike za NIN-ov roman godine.

Radio je kao konobar, šanker, prodavac čokolade, programer, web-dizajner, revizor računovodstvenih izveštaja, IT konsultant, fizički radnik, pomoćnik zidara, a trenutno je kopirajter u jednoj beogradskoj marketinškoj agenciji.

"Volim da čitam romane i poeziju. Volim i kratke priče. Ponekad pročitam i neki scenario za film. U poslednje vreme nalazim sve više vremena za čitanje, pa čitam. Jedno vreme sam imao pauzu, I nedostajalo mi je to uranjanje u svetove koje su stvorili interesantni ljudi koje ne poznajem. Sada se to polako sređuje i zadovoljan sam", rekao je Tokin za MONDO i dodao da ne može da precizira koliko omiljenih knjiga ima:

 "Ima nekoliko knjiga koje često otvaram nasumice i čitam i ponovo. Za nove knjige saznajem uglavnom od prijatelja. Ne mogu da kažem koja mi je omiljena knjiga, to se menja vremenom, pa se onda neke iz prošlosti vraćaju. Nekad su ove, nekad one. Sada su mi na pamet pale tri knjige: 'Dnevnik druge zime' Srđana Valjarevića, 'Cink' Davida Albaharija i 'Autostoperski vodič kroz galaksiju' Daglasa Adamsa. I 'Kako upokojiti vampira' i 'Godine koje su pojeli skakavci' Borislava Pekića. 'Freni i Zui' i 'Visoko podignite krovnu gredu tesari' Džeroma Dejvida Selindžera. I 'Ecce homo' Fridriha Ničea. I 'Putovanje nakraj noći' Luja-Ferdinanda Selina. I tako je to uvek, nemam jednu omiljenu knjigu, nemam ni tri. Danas ih je devet".

Ivan Tokin je izdvojio tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva i to posebno zbog ovih rečenica, "a onda i zbog svih ostalih", kako kaže.

1. "Proces" - Franc Kafka

"Tek na ulici, ja nisam bolestan."

2. "Zapisi iz mrtvog doma" - Fjodor M. Dostojevski

"Priroda vas ne pita; njoj nije stalo do vaših želja ni do toga sviđaju li vam se njeni zakoni ili ne sviđaju."

3. "Galeb Džonatan Livingston" - Ričard Bah

"Nebo nije ni mesto ni vreme, jer su mesto i vreme beznačajni."

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Awww

Tokin. <3

SERIJE