• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski pivrednici u Emiratima

Izvor Tanjug

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima počeo je Srpski poslovno-investicioni forum, koji će trajati do 30. januara. Srpski vlasnici malih i srednjih preduzeća imaće priliku da upoznaju potencijale tog bogatog tržišta i pronađu partnere.

Srpski poslovni savet UAE organizije forum u pet emirata (Abu Dabi, Dubaji, Fudžajira, Ras al Hajma i Šardža), a u delegaciji Srbije će biti više od 30 predstavnika raznih preduzeća, organizacija i lokalnih samouprava.

Savet na taj način želi da otvori vrata, pre svih, malim i srednjim preduzećima na tržištu Emirata kako bi mogli da stupe u kontakt sa potencijalnim poslovnim partnerima, lokalnim samoupravama i nosiocima investicionih projekata.

Direktor Srpskog poslovnog saveta u UAE Mirjana Radenović Ratković je ranije izjavila za Tanjug da će se forum detaljno baviti mogućnostima i uslovima poslovanja i investiranja u svakom od pet emirata.

"U okviru foruma, pored konferencija, biće organizovani tzv. B2B (Busineš to busineš) sastanci i 'netrworking kokteli', tokom kojih će učesnici imati priliku da predstave svoju kompaniju u direktonom kontaktu sa potencijalnim partnerima", kaže Radenović Ratković.

Tokom pet radnih dana učesnike iz Srbije očekuju brojni sastanci, prezentacije i nova poslovna poznanstva, dodala je direktorka Saveta.

Svi koji dođu biće upoznati se poslovnom klimom u UAE, načinom poslovanja, zakonima, tradicijom i običajima i potencijalnim partnerima, odnosno investitorima.

"Mislim da je to sasvim dovoljno za sve koji žele da počnu posao u UAE odnosno poslovnu saradnju sa firmama koje već uspešno posluju na ovom tržištu", rekla je Radenović Ratković.

Forum će, takođe, kroz razmenu studijskih programa povezati Univerzitete Srbije sa Univerzitetima UAE.

"Kroz promociju turizma zaokružićemo priču o potencijalu naše zemlje i nadamo se pokazati je u najboljem svetlu. Krajnji cilj nam je da stvorimo uslove za povećanje obima robne razmene između dve zemlje i tako damo doprinos Srbiji na putu ka ekonomskoj stabilnosti", navela je Radenović-Ratković.

Ujedinjeni Arapski Emirati su 2014. započeli petogodišnji program ulaganja od gotovo 100 milijardi dolara u svoju putnu infrastrukturu i zdravstvo.

Potpredsednik Srpskog poslovnog saveta u UAE Aleksandar Petković je takođe ranije rekao Tanjugu da Emirati grade bolnice jer žele da postanu regionalni centar za zdravstvo, gde bi se lečili ljudi iz Indije, Pakistana, Saudijske Arabije i svih okolnih zemalja.

"Tako da ima potencijala za saradnju u građevini, zdravstvu i trgovini, pošto su Emirati centar iz koga se kasnije u ostale zemlje "Galfa" i "Midl ista" vrši reeksport", ističe Petković, koji je sedam godina živeo u Abu Dabiju.

Forum su podržale Privredna komora Srbije i Federacija Privrednih komora UAE. Univerziteti će moći da prezentuju svoje studijske programe i uspostave saradnju sa UAE Univerzitetima.

Srpski poslovni savet osnovan je u januaru 2014. u Abu Dabiju, uz podršku Ambasade Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da stvori i poboljša poslovne prilike i investicije između dve zemlje.

Srpski poslovni savet je osnovan u januaru 2014. u Abu Dabiju, uz podršku Ambasade Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da stvori i poboljša poslovne prilike i investicije između dve zemlje.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image