• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drži krave u Pančevu jer za farmu ne daju struju

Izvor mondo.rs

Farmer iz Pančeva Jova Petrovački svojih 30 krava primoran je da drži u gradskoj zoni Pančeva, jer mu za farmu "ne daju" struju.

Naime, on ne može da u humanim uslovima uzgaja grla na svojoj novoj farmi, zato što nema električne energije.

Iako Jova Petrovački ima novi objekat, muzne krave ne može da drži u tom prostoru jer mu nedostaje električna energija. Kako je rekao, najbliži priključak-bandera nalazi se na 700 metara, ali da bi imao struju mora da plati nezamislivu svotu, javlja RTV Vojvodine.

Zato u ovim zimskim uslovima, umesto na salašu, stoku drži u dvorištu svoje porodične kuće. Svestan je činjenice da se nalazi u gradskoj zoni, kao i da raspoloživim uslovima ne ispunjava potrebe životinja.

"Bandera mi je na 700 metara od salaša, pa struju obezbeđujem agragatom što mi poskupljuje proizvodnju. Elektrovojvodina mi traži da platim 25.000 evra da bih dobio struju", kaže Petrovački za RTV.

Plan tog stočara je da izgradi mini-mlekaru, a uzor su mu farmeri iz Evropske unije. Ipak nije optimista, jer smatra da je nedopustivo to što je država u poslednje dve godine dozvolila da se stočni fond prepolovi, iako se deklarativno zalaže.

"Da bi se izgradio jedan takav objekat neminovna je omoć države, jer zatvoren sistem muže košta i nekoliko desetina hiljada evra", navodi Petrovački.

Svetla tačka u njegovoj proizvodnji je to što "Pančevačka mlekara", čiji je kooperant, poštuje ugovorenu cenu i redovno plaća stočare.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

druga drzava druge cene

Marko

Zato i ne pitas Elektrovojvodinu vec se zakacis sam na mrezu i Bog te video, pa u Bgd je divlje zakaceno ko zna koliko firmi i gomila ih tako krade struju.

Ja

Što nisi uradio kao i svi drugi Lepo nađeš jednog električara tutneš mu koju hiljadarku i on te nakači nelegalno i tako ti Prođe dosta godina dok te neskontaju

special image