Tanjug

Vučić: Nisam kao Cipras, nema kod mene lako ćemo

Autor:

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede a ne u politiku "lako ćemo". Vučić nije oduševljen Ciprasovom pobedom u Grčkoj.

26
A- A A+

"Verujem u težak rad, u teške strukturne reforme, verujem u promenu naših navika, naše svesti, u teško i mukotrpno ozdravljenje naše privrede i zato sam tom poslu posvećen na takav način i po tom pitanju sam bliži Nemcima, Austrijancima ili skandinavskim narodima nego što bih se poredio sa našom braćom i prijateljima u južnoj Evropi", rekao je Vučić komentarišući poruke novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa o odustajanju od štednje i novim merama za ozdravljenje grčke privrede.

Premijer je u intervju za ORF podsetio da nije Srbija slučajno jedina zemlja koja je bez pritiska bilo koga iz EU, MMF, SB, Evropske banke - bilo koga krenula u teške mere i reforme i mere fiskalne konsolidacije, te dodao da je to put ozdravljenja, "zato što ništa neće pasti sa neba".

Izvor: Tanjug

"Da prihvatim da kažem narodu nećete da plaćate struju, da ću bez ekonomske podloge da povećam platu u javnom sektoru za 70 evra svima odmah, obećavam kule i gradove koje je nemoguće izvesti a da to niste zaradili - sebe doživljavam kao ozbiljnog i odgovornog čoveka i to u Srbiji da čujete nećete", rekao je premijer.

Svestan je oduševljenja i kod Srba i u celom regionu zbog onoga što se desilo u Grčkoj, ali on ga ne deli.

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli eto stigla nam je politika lako ćemo - ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

Povezano

Sve vesti