• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koka kola seli Fresh&Co u Beograd

Kompanija Koka kola u Srbiji (Coca-Cola) saopštila je danas će u okviru promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike Freš end ko (Fresh&Co) u Subotici integrisati u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu.

Očekuje se da ceo proces bude završen do kraja 2015. godine, a svim zaposlenima biće ponuđena mogućnost da se prijave za nova radna mesta koja će biti otvorena u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Subotica ostaje bez "nexta"

Koka kola je od januara 2006. godine vlasnik subotičku fabriku voćnih sokova Freš end ko, koja proizvodi sokove pod brendom "nekst" (Next).

"Kompanija žali što će ovaj proces uticati na pojedina radna mesta u subotičkoj fabrici, uglavnom onih zaposlenih koji odluče da ne pređu u Beograd", dodaje se u saopštenju, ali se ne precizira koliko radnika bi moglo da ostane bez posla.

Koka kola je saopštila i da će uložiti 3,8 miliona evra u proizvodne i kapacitete za skladištenje u cilju pokretanja najsavremenijeg pogona za proizvodnju sokova u Beogradu.

Ta ulaganja, kao i uvođenje nove linije koja može da proizvodi kompletan asortiman kartonske aseptične ambalaže od 0,5 do 1,5 litara omogućiće da se uspostavi Centar za proizvodnju sokova u beogradskoj fabrici, navodi se u saopštenju.

Navodi se i da će zahvaljujući tom procesu, u Beogradu biti otvoreno 80 novih radnih mesta i dodaje da Centar već ima dogovoren izvoz u sokova u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Poljsku.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kg

Kakva je politika u ovoj zemlji nemojte da se čudite što će Vojvodina da traži ocepljenje.A ako do toga dođe onda ni Šumadija nema šta da trži sa Bg.Nek Bg postane grad država kao Monako.

Velja

Beograđanin sam ali ovo ne podržavam! Next je nastao u Subotici i tu je trebalo da ostane. Pa stvarno, treba samo u Beogradu nešto da radi a unutrašnjost da umre?

dasha

@Velja Vlada mora subvencijama da podrzi otvaranje i rad fabrika u unutrasnjosti, posebno mestima blizu granice. Prvo, nije dobro zbog neravnomernog ekonomskog razvoja, a drugo ako opet dozvolimo iseljavanje iz pogranicnih podrucija mozemo ocekivati i ponovno krojenje granica. Beogradjanka sam, diplomirani ekonomista pa mi obrazovanje daje za pravo da kazem da vlada ovde mora da umesa prste!

special image