mondo.rs

AKN: "Slonovi" osvojili "1:1" grupu

Autor:

Obala Slonovače na kraju grupne faze pobedila Kamerun, a drugog četvrtfinalistu (Gvineja ili Mali) odrediće žreb u četvrtak!

1
A- A A+

"Projektil" napadača Sent Etjena Maksa Alena Gradela u 35. minutu rešio je derbi D grupe Afričkog kupa nacija između Obale Slonovače i Kameruna - 1:0.

"Slonovi" su tako peti put zaredom prebrodili grupnu fazu AKN, dok se Kamerun nije proslavio u prvom nastupu nakon dva propuštena turnira (2012, 2013).

Izvor: YoutubeU drugom meču su Gvineja i Mali odigrali nerešeno, 1:1, što je peti takav ishod u šest utakmica ove grupe!?

Kevin Konstant iskoristio je penal za Gvineju u prvom poluvremenu, Seidu Keita nije, ali je kiks veterana u timu Malija ispravio Mekdonald Maiga, pogotkom glavom u 47. minutu.

Gvineja i Mali tako su zaseli na drugo i treće mesto, sa istim brojem bodova, remijem u međusobnom susretu i istom gol-razlikom.

Pošto su iscrpljeni svi sportski kriterijumi, drugi četvrtfinalista biće određen žrebom u četvrtak.

Srećnija selekcija igraće za plasman u polufinale sa Ganom, pobednikom grupe C, dok će Obala Slonovače morati na odlični Alžir.

"Slonovi" su osvojili grupu sa pet bodova (gol-razlika 3:2), Gvineja i Mali osvojili su po tri (3:3), a Kamerun dva (2:3).

Prva dva četvrtfinalna para su Tunis - Ekvatorijalna Gvineja i Kongo - DR Kongo.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti