Dragana Todorović

Ne zovu je bez razloga - Zver

Ona je supermodel, bukvalno!

Naomi Kembel smo pre nekoliko dana gledali na Gotjeovoj reviji u Parizu. Zapravo - divili smo joj se! Iako ima 44 godine "pokosila" je ostale manekenke kada se na kraju defilea pojavila na pisti.

Zver! Ne zovu je tako bez razloga.

Mišići definisani i čvrsti,  ocrtavaju se na butinama, listovima i rukama dok hoda. I u licu je mladolika ali "sigurno je nešto radila", kako se kaže. I neka je. Sve dok ne preteruje i ne liči na voštanu figuru, neka se "bocka" i licka.

Rođena je u Londonu 22. maja, ali je detinjstvo provela u Rimu gde je njena majka radila kao plesačica. Kasnije je i sama pohađala časove baleta. Oca nikada nije upoznala.

Manekenstvom je počela da se bavi kada je imala 15 godina. Brzo je postala najplaćeniji model na planetu, a bila je i među 50 najlepših žena sveta, na listi magazina "Pipl".

Međutim, malo je poznato, da je njeno prvo javno pojavljivanje bilo kada je imala samo sedam godina, u spotu Boba Marlija "Is this love".

Izvor: YouTube

I sama se bavila pevanjem, kao i glumom, a njen album "Baby Woman" prodat je u milion primeraka.

Bila je prva crna žena na naslovnoj stranici američkog "Voga", u izdanju za decembar 1987, posle više od 20 godina, a potom se slikala i za francuski "Vog", mada tek nakon intervencije Iv Sen Lorana. Slavni dizajner je zapretio da će povući sve svoje reklame iz tog magazina ukoliko se neka tamnoputa manekenka ne pojavi na naslovnici.

Osim uspeha, nizala je i skandale. Njene nage fotografije pojavile su se u Madoninoj knjizi, ali ne samo tamo.

Zbog "lošeg vladanja" dobila je otkaz iz agencije "Elit model luk", za koju je radila od 1987. Javno je okarakterisana kao nepristojna i nesnosna osoba.

Ona se tim povodom nije oglasila, ali je progovorila u vezi sa nečim mnogo značajnijim - rasizmom u svetu mode. U intervjuu 1997. godine je rekla: "Nikada neću zaraditi koliko bela devojka sa plavim očima". Nešto slično je ponovila i deset godina kasnije, kada je Barak Obama stao na čelo SAD: "Predsednik Amerike može biti crnac, ali ja kao crnkinja ću uvek morati da radim više da bi me podjednako vrednovali kao bele devojke."

Gostujući u emisiji ABC televizije, udarila je kameru i napustila intervju nakon pitanja o “krvavim dijamantima” koje je navodno dobila na poklon od nekadašnjeg predsednika Liberije, diktatora Čarlsa Tejlora.

To nije jedini put da je lepotica pokazala svoju žestoku narav. Kembelova je nekoliko puta udarila, izgrebala noktima po licu i udarila tašnom, paparaca koji je pokušao da je fotografiše na odmoru sa bivšim dečkom, milijarderom Vladimirom Doroninom.

Bilo kako bilo, ona je jedina manekenka čiji je pad na modnoj pisti ušao u istoriju. Naime, 1993. se saplela u potpeticama Vivijen Vestvud visokim 25 centimetara. Ona nije završila u bolnici, ali cipele jesu u muzeju!

Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Povezano

Sve vesti