Ksenija Milenković - nova šefica za EU integracije

Autor:

Vlada Srbije imenovala je danas Kseniju Milenković za direktorku Kancelarije za evropske integracije.

8
A- A A+

Milenkovićeva je na ovo poziciju doša sa funkcije zamenice ambasadora u srpskoj misiji pri EU u Briselu, na kojoj je od 2011. godine.

Ksenija Milenković, nekadašnja portparolka G17 plus, na današnjoj sednici Vlade imenovana je za v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije, prenosi “Kurir”.

Milenkovićeva je na ovo poziciju doša sa funkcije zamenice ambasadora u srpskoj misiji pri EU u Briselu, na kojoj je od 2011. godine.

U Ministarstvu spoljnih poslova zaposlila se u vreme kad je tim resorom upravljao Vuk Jeremić, a pre toga je bila zaposlena kao savetnica u kabinetu nekadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Ðelića.

Ustalasala je javnost kada je, tužila Srbiju, za koju je u to vreme radila, sudu za ljudska prava u Strazburu i tražila da joj se isplati odšteta od 100.000 evra.

Kako je objasnila, na to se odlučila jer joj je stranka G17 plus nezakonito oduzela poslanički mandat na ime blanko ostavke koju je potpisala, prenosi “Kurir”.

Ksenija Milenković rekla je danas posle imenovanja da je na tu funkciju dospela kao profesionalni, a ne stranački kadar i da veruje da će Kancelarija odsad još efikasnije obavljati svoj posao.

"Želim da se zahvalim premijeru, vladi Srbije i ministarki Jadranki Joksimović na ukazanom poverenju i ubeđena sam da će Kancelarija još bolje raditi na evropskim integracijama", rekla je Milenković novinarima u Briselu.

Ona je ukazala da će najveći izazov za Kancelariju u narednom periodu biti priprema za otvaranje prvih poglavlja u pregovaračkom procesu.

"Izrada akcionih planova za poglavlja 23 i 24 je pri kraju, a do kraja marta trebalo bi da završimo skrining za sva poglavlja", rekla je Milenković.

Ona je demantovala medijske spekulacije da je imenovana po partijskoj liniji.

"Bila sam član G17 plus od 2002. do 2006. i od tada, a ni sada, nisam član nijedne stranke", rekla je Milenković.

Ona je dodala da je od 2007. do danas obavljala niz funkcija u državnoj upravi, ali isključivo kao profesionalni kadar.

Povezano

Sve vesti