Divlji taksisti komunalce smestili u Urgentni

Autor:

Nekoliko nelegalnih taksista, u noći između petka i subote, napalo je patrolu Komunalne policije na ulazu u zgradu aerodroma Nikola Tesla.

37
A- A A+

Divlji taksisti komunalce smestili u Urgentni Foto: MONDO, Goran Sivački

Posle žestoke razmene udaraca, prevoznik Z. J. (47) i jedan komunalni policajac zadobili su teže povrede, dok su tri pripadnika organa reda prošla sa lakšim ozledama, pišu "Novosti".

Incident se dogodio 45 minuta posle ponoći. Patrola komunalne policije prilikom redovne kontrole uočila je taksi vozača Z.J. kako putnicima nudi vožnju suprotno odluci o auto-taksi prevozu.

U prolazu kod izlaznih vrata sa međunarodnih dolazaka aviona "plavci" su mu prišli i zatražili ličnu kartu na uvid, a on je odbio da to učini.

Službenici su potom od njega tražili da pođe sa njima u policijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta, što je takođe odbio. Patrola se zatim sa taksistom uputila u zgradu aerodroma a onda je nastala pometnja.

Drugi taksisti bez dozvole za rad prišli su im i počeli da ih snimaju, psuju, prete. Drama je dostigla vrhunac kada su ih opkolili i krenuli da vuku za jakne.

D.J. je ošamario komunalnog policajca N.D. Komešanje je preraslo u tuču, sevale su pesnice, a ubrzo je na mesto incidenta stigla ekipa granične policije MUP sa aerodroma.

Ona je od Z.J. zatražila lična dokumenta na uvid. Dao im je izlomljen pasoš, optužujući komunalnog policajca U.L da je to uradio.

Posle uviđaja, Z.J je sa prelomom ruke oko 2.15 primljen u Urgentni centar. Kasnije oko 4.30 lekarska pomoć ukazana je i četvorici komunalnih policajaca. U.L je zadobio iščašenje desnog ramena, dok su trojica njegovih kolega prošli sa lakšim povredama.

Pre samo tri dana u Beogradu se dogodio još jedan napad na komunalnu policiju na autobuskoj stanici u Požeškoj ulici.

Sve vesti