• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loša vest za vozače: Gorivo opet skuplje

Izvor Beta

Prosečne maloprodajne cene benzina u Srbiji povećane su za 2,23 dinara za litar, a evrodizela za 1,40 dinara, navodi se u danas objavljenoj nedeljnoj analiza cena goriva Udurženja naftnih kompanija Srbije (UNKS).

Kako se navodi, posle 10 dana rasta referentnih cena benzina i dizela koje se koriste za obračun prilikom trgovanja na veleprodajnom tržištu derivata nafte i stalnog jačanja dolara, neminovno je moralo doći i do povećanja cena na benzinskim stanicama.

Dizel je skuplji za jedan odsto, a benzin za 1,75 odsto u odnosu na cene od pre nedelju dana, precizira se u analizi UNKS.


Kako se ističe, za gotovo isti procenat povećane su cene goriva u svim zemljama u okruženju, tako da se pozicija Srbije na regionalnom pregledu cena izraženih u evrima nije menjala.

Prosečna cene benzina preračunato po srednjem kursu NBS je 1,058 evra za litar, dok je regionalni prosek veći i iznosi 1,122. Cena dizel goriva u Srbiji je nešto veća od regionalnog proseka i iznosi 1,107 evra za litari, dok je prosek 1,074.

Cena sirove nafte tipa BRENT od kraja januara uz manje oscilacije, beleži trend rasta. Tako je 25. januara barel nafte koštao 47,22 , a 09. februara 59,33 dolara, ili 11,4 dolara više, navodi UNKS.

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DokleVise

Bio sam sticajem okolnosti u Makedoniji pre neki dan, 51 DNR - 1L Euro dizela (multi max neki), 61.3 denara je euro, sto bi bilo oko 0.83 centa = 100 rsd! sta je nase kao bolji pa skuplje??? Drzava svaka stedi svoje gradjane na akcizama jer je kriza, a nasi deru kozu... Srbijo volim te vise od majke, ali vreme je da te napustam, teskog srca po dusu ali srecom po porodicu, cisticu zgrade i podrume po Skandinaviji i biti svoj covek! :\ Primer: Norveska 1.24 centa za litar goriva, plata 2000/3000e minimalac... Srbija 1.15 \ oko 140rsd sam racunao dizel... plata 200\300e...

H2o

Dzabe su snizili cenu goriva..kad je kvalitet losiji..stalno mi svetli crvena pumpa sto ukazuje na los kvalitet i sada za iste pare predjem manje nego kad je l bila 153 din!

AirFrance

@H2o Probaj na MOL evo dizel,oni su zaista korektni.U zadnje vreme sam u traktor sipao evro dizel i ima cudan miris,recimo kao zejtin,pricam za privatne pumpe u lokalu.

special image