"Slučaj Rade Krunić", ipak, još nije rešen!

Autor:

Donji Srem ne želi da izda fakturu dok ne dobije novac za bivšeg vezistu.

5
A- A A+

"Slučaj Rade Krunić", ipak, još nije rešen! Foto: MN Press
Sudbina Radeta Krunića i dalje je neizvesna, iako se mislilo da je dolaskom u Čačak konačno pronašao tim u kojem će nastaviti karijeru.

Ispostavilo se, međutim, da Borac ne može da registruje mladog vezistu, jer njegov bivši klub, Donji Srem, ne želi da izda fakturu dok ne dobije novac.

O čemu se tačno radi, u izjavi za "Večernje novosti" precizirao je predsednik vojvođanskog kluba, Milan Aleksić:

"Do sada sam ćutao, ali ne mogu više, jer me predsednik Komisije za registraciju igrača FS Srbije, Miodrag Morača, tera da prekršim propise", tvrdi Aleksić i objašnjava:


"Traže od Donjeg Srema da izda u roku od pet dana fakturu o 'trening kompenzaciji', a koju smo već izdali Veroni 18. decembra 2014. Dok se ne reši spor između Krunića i Verone, a Donji Srem ne dobije novac koji potražuje prema ugovoru dva kluba, ja ne smem da izdam novu fakturu. Neću da klub snosi posledice".

Aleksić tvrdi da je kompletnu dokumentaciju - ugovor sa Veronom, predugovor Krunića, fakturu, pozivno pismo Verone za Krunića - prosledio u FSS, FIFA i FS Italije
.

"Obavestio sam sve nadležne organe o celom slučaju i nameri Morače. Umesto da Savez štiti interese Donjeg Srema i ceo materijal prosledi FIFA, oni nas pritiskaju da pravimo prekršaj. Neću da ulazim u razloge za to, ali znam da u Veroni još ne veruju da se Krunić nije pojavio. I dobio sam pismo da će i oni pokrenuti proces u FIFA, kako bi se zaštitili. Mi Kruniću želimo sve najbolje u karijeri i nismo mu mi nikakva smetnja", istakao je Aleksić.

Povezano

Sve vesti