Raspored kojeg se pridržavaju žene sa divnom kosom

Autor:

Napravili smo vam "plan" pranja, šišanja, farbanja i nege, tako da možete da zablistate ovog proleća, sa prvim zracima sunca. Nema na čemu!

2
A- A A+

Nega kose zavisi od tipa i kvaliteta vlasi i vašeg životnog stila, ali postoji nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate ako želite zdravu i lepu kosu.

Koliko često bi trebalo da perete kosu

Tanka kosa: Pranje svakog drugog ili trećeg dana daje najbolje rezultate. Na ovaj način nikad neće biti previše masna, ali ćete dati vremena prirodnim uljima da prekriju vlas i odrade svoj deo nege. Maske i jača pakovanja bi trebalo da izbegavate.

Jaka kosa: Odaberite opciju koja vam odgovara - između jednom u tri dana i jednom nedeljno. Jača vlas sporije apsorbuje prirodna ulja, a sporije se i masti od tanke kose. Za ovaj tip kose, potrebno je da nanosite masku jednom nedeljno u trajanju od 15 minuta ili duže.

Hemijski oštećena kosa: Perite je kad se zamasti, ali ne bi bilo loše da, kad imate vremena, nanesete masku, stavite kapu za tuširanje, upakujete se u peškir i prenoćite. Tako će hranljivi sastojci, zahvaljujući toploti koja će se razviti ispod kape, tokom noći prodreti duboko u vlas, pa ćete postići najbolji efekat.

Koliko proizvoda vam je potrebno

Nema potrebe da preterujete sa šamponom. Za kosu srednje dužine dovoljna je količina otprilike kao dva dinara, a isto važi i za regenerator. Regenerator nanosite od krajeva ka korenu, i ostavite ga da deluje koji minut. Jako je važno da kosu dobro isperete. Dakle, kad mislite da ste je isprali - ispirajte još koji minut. U suprotnom, nećete moći da se isfenirate, kosa će vam već sutradan izgledati prljavo, a može početi da vam se stvara i perut.

Kad je vreme za šišanje

Kosa do ramena ili kraća: Ako želite da održavate tu dužinu, šišajte se na svakih četiri do šest nedelja.

Duga kosa: Jednom u osam nedelja. Ako odlažete šišanje da ne biste izgubili na dužini, imajte u vidu da kada krajevi počnu da se suše i pucaju, to neće prestati samo od sebe. Taj proces samo će napredovati i to "uzbrdo", ka korenu, pa ćete na kraju morati da se ošišate, sviđalo vam se to ili ne, a verovatno će biti neophodno da se ošišate kraće da biste stigli do zdravog dela vlasi. Dakle, jednom u dva meseca - pravac kod frizera. Tako ćete sačuvati i dužinu i zdravu kosu.

Kad treba da izbegavate toplotu

Ok je da par puta nedeljno koristite presu ili figaro. Ali, ako ih koristite svakodnevno, upropastićete kosu. Imajte u vidu da neki od ovih aparata razvijaju temperaturu i do 450 stepeni.

Kad je vreme za farbanje

Koren: Svake četiri nedelje

Pramenovi: Jednom u šest do osam nedelja, u zavisnosti od toga koliko vam brzo raste kosa, i od toga koji tip pramenova imate.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Sve vesti